PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DoYRaNLı" data-source="post: 177558" data-attributes="member: 1401"><p><strong>Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...</strong></p><p></p><p>bir iki cümlede ben eklemek istiyorum,kendim biçerciyim cs 6050 var,kendi memeleketim de dekarı 20 tl den buğday biçiyorum,sabah 9 akşam 8 de bırakıyorum,yaktığım yakıt 700 tl civarında,günde toplam biçtiğim arazi 100-150 dekar arası,ve aldığım parayı haketmeye çalışıyorum,</p><p>şimdi sizin oarada bu makinacı 8 tl ye çalısırsa nasıl para kazanacak?sizlerinde dediği süratli bi şekilde tarlayı biçerek,günlük biçtiği tarlayı 200-300 dekara çıkarıcakki para kazansın.makina süratli gidecek,makina süratli gittiği için batöre gelen sap miktarı artıcak batör tıkanmasın diye operatör batöre devir vericek(dane kırılması) yada kontrabatörü aşağı indirecek(başakta dane kalır),elekler aşırı yüklendiğinden ya tarlaya dane atıcak,yada ikinci devreye verdiği için batörde tekrar dane kırılması oluşacak.yani tamamen maddi sebeblerden dolayı verimli bir hasat olmayacak,makinanın dönerken buğday sapını yatırması tamamen operatörün hatası,tarlanın kenarlarını dönerken mecburen birmiktar buğday yatıyo ama onuda ters taraftan gelerek biçebiliyosun.</p><p>hem makinacının hemde çifçimizin ortak olarak memnun olabilmesi için biçim fiyatının Dekar başına en az 15 tl olması gerekir.(Eğer biçelecek arazinin büyüklüğü(tekbir tarla) 150 dekar ve yukarısı olursa fiyat aşağı düşürülebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DoYRaNLı, post: 177558, member: 1401"] [b]Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...[/b] bir iki cümlede ben eklemek istiyorum,kendim biçerciyim cs 6050 var,kendi memeleketim de dekarı 20 tl den buğday biçiyorum,sabah 9 akşam 8 de bırakıyorum,yaktığım yakıt 700 tl civarında,günde toplam biçtiğim arazi 100-150 dekar arası,ve aldığım parayı haketmeye çalışıyorum, şimdi sizin oarada bu makinacı 8 tl ye çalısırsa nasıl para kazanacak?sizlerinde dediği süratli bi şekilde tarlayı biçerek,günlük biçtiği tarlayı 200-300 dekara çıkarıcakki para kazansın.makina süratli gidecek,makina süratli gittiği için batöre gelen sap miktarı artıcak batör tıkanmasın diye operatör batöre devir vericek(dane kırılması) yada kontrabatörü aşağı indirecek(başakta dane kalır),elekler aşırı yüklendiğinden ya tarlaya dane atıcak,yada ikinci devreye verdiği için batörde tekrar dane kırılması oluşacak.yani tamamen maddi sebeblerden dolayı verimli bir hasat olmayacak,makinanın dönerken buğday sapını yatırması tamamen operatörün hatası,tarlanın kenarlarını dönerken mecburen birmiktar buğday yatıyo ama onuda ters taraftan gelerek biçebiliyosun. hem makinacının hemde çifçimizin ortak olarak memnun olabilmesi için biçim fiyatının Dekar başına en az 15 tl olması gerekir.(Eğer biçelecek arazinin büyüklüğü(tekbir tarla) 150 dekar ve yukarısı olursa fiyat aşağı düşürülebilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt