PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ozan_06" data-source="post: 177854" data-attributes="member: 895"><p><strong>Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Birader şaka yaptım alınma, sana yanlış bir şey söylemedim..</p><p></p><p>Şimdi ben bu işi yapan, azıcıkta kalem tutan biri olarak tecrübeler ile oluşturduğumuz veri tabanından da faydalanarak maliyet hesaplarını kabaca yaptım...Mevcut koşullarda 250 kg/da verim alındığında ortalama, çitfçi eğer kredi kullanmayarak, öz sermaye ile bu işi yapıyorsa, (sadece buğday ekerek ve sulama yapmayarak) bu işten %40 kadar net kar elde ediyor. Maliyet kalemleri ise şöyle : en fazla %32 ile gübre (DAP+26lık+33lük), %30 tohum, %24 Mazot, %3 kadar ilaçlar, %3 kadar İşçilik (kendisi hariç), %8 kadarda biçer için...</p><p></p><p>Tüm masraflar çıkıldığında %40 kadar kar sağlıyor... Kaba bir kesapla, 1000 dönüm yer eker ve 250 kilo alırsa, eline net 28-30 bin lira kalıyor...</p><p></p><p>Üstüste 250 kg bence iyi bir verim ve uzun zamandır bizim bölgede çiftçiler bu rakamı elde edemiyor...</p><p></p><p>Şu anda bu bölgede 1000 dönüm kıraç arazi için yaklaşık 700.000 lira harcamanız gerekir, amortismanı varın hesaplayın...</p><p></p><p>30.000 lira yıllık kazanç, aylık yaklaşık 2.800 liraya gelir ve bu paralara maaşla ulaşmak mümkün...Yani 1000 dönüm ekiliş yapan büyük çiftçi, aslında o kadarda büyük değil, çünkü 180 kilo aldığı senelerde (ki 10 yıllık periyodda ortalama alındığında iç anadoluda ortalama bu rakamlar var) başa baş çıkıyor. (bugünkü maliyetlerle hesap malesef bu, geçen yıllarda bu rakam 125-130 kilo idi...)</p><p></p><p>Bunlara zaten sende '400 den hesaplarsak çiftçinin eline geçen para sadece tarlaya ettiği masraf haksızmıyım?' diyerek katılmışsın...</p><p></p><p>Saygılar...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ozan_06, post: 177854, member: 895"] [b]Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...[/b] Birader şaka yaptım alınma, sana yanlış bir şey söylemedim.. Şimdi ben bu işi yapan, azıcıkta kalem tutan biri olarak tecrübeler ile oluşturduğumuz veri tabanından da faydalanarak maliyet hesaplarını kabaca yaptım...Mevcut koşullarda 250 kg/da verim alındığında ortalama, çitfçi eğer kredi kullanmayarak, öz sermaye ile bu işi yapıyorsa, (sadece buğday ekerek ve sulama yapmayarak) bu işten %40 kadar net kar elde ediyor. Maliyet kalemleri ise şöyle : en fazla %32 ile gübre (DAP+26lık+33lük), %30 tohum, %24 Mazot, %3 kadar ilaçlar, %3 kadar İşçilik (kendisi hariç), %8 kadarda biçer için... Tüm masraflar çıkıldığında %40 kadar kar sağlıyor... Kaba bir kesapla, 1000 dönüm yer eker ve 250 kilo alırsa, eline net 28-30 bin lira kalıyor... Üstüste 250 kg bence iyi bir verim ve uzun zamandır bizim bölgede çiftçiler bu rakamı elde edemiyor... Şu anda bu bölgede 1000 dönüm kıraç arazi için yaklaşık 700.000 lira harcamanız gerekir, amortismanı varın hesaplayın... 30.000 lira yıllık kazanç, aylık yaklaşık 2.800 liraya gelir ve bu paralara maaşla ulaşmak mümkün...Yani 1000 dönüm ekiliş yapan büyük çiftçi, aslında o kadarda büyük değil, çünkü 180 kilo aldığı senelerde (ki 10 yıllık periyodda ortalama alındığında iç anadoluda ortalama bu rakamlar var) başa baş çıkıyor. (bugünkü maliyetlerle hesap malesef bu, geçen yıllarda bu rakam 125-130 kilo idi...) Bunlara zaten sende '400 den hesaplarsak çiftçinin eline geçen para sadece tarlaya ettiği masraf haksızmıyım?' diyerek katılmışsın... Saygılar... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt