PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Big Bag Paketlerde Gübre Alımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 1022852" data-attributes="member: 6"><p>Zaten böyle giderse BigPack' e geçmek kaçınılmaz olacak. Artık çuval yüklemeye hamal bulmak bile dert olmaya başladı. Hadi biz kendimiz yapıyoruz ediyoruz da. Tek başına olanlar ve çok arazi işleyenler nasıl yapacak. Adamın şoförü bile elini sürmüyor. Bekliyor patron hamal bulsun getirsin diye. Artık o noktalara geldi. Bu tarz işlerde çalışacak insan bulmak zorlaşıyor. O yüzden de BigPack veya dökme gübreye geçmek kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor. BigPack denildiği gibi belki tam anlamıyla verimli kullanılmaya uygun olmayabilir. Çünkü ekipmanlarımız henüz verimli elektronik sistemlere sahip değiller. Çuval hesabı ne attığımızı hesap ediyoruz. Belki yerli firmalarda bir atılım yapar da elektronik takipli gübre serpme makinaları görürüz. Dökme olarak da hesaplamak sıkıntı olabilir ne yazık ki. Her halükarda önce gübre serpme makinalarının gelişmesi gerek diye düşünüyorum. Başka bir alternatifte şöyle olabilir. Yine 50 Kg veya daha az hacimli çuvallar olur. Bunlar paletli olur. Ön yükleyici ile römorktan alır gübre serpmenin üstüne getirir keser keser içine atarsın istediğin kadar. Yada gübre serpme makinasına caraskal monteli olur. Caraskalda atıyorum 5 adet yuvarlak çembere dizli kanca olur. Bunlara birer tane çuval taktırırsın üst kısmından. Kaldırır gübre serpmenin üstüne getirirsin altından keserekte açarsın. Şu şartlar da anca bu tarz olur diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 1022852, member: 6"] Zaten böyle giderse BigPack' e geçmek kaçınılmaz olacak. Artık çuval yüklemeye hamal bulmak bile dert olmaya başladı. Hadi biz kendimiz yapıyoruz ediyoruz da. Tek başına olanlar ve çok arazi işleyenler nasıl yapacak. Adamın şoförü bile elini sürmüyor. Bekliyor patron hamal bulsun getirsin diye. Artık o noktalara geldi. Bu tarz işlerde çalışacak insan bulmak zorlaşıyor. O yüzden de BigPack veya dökme gübreye geçmek kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor. BigPack denildiği gibi belki tam anlamıyla verimli kullanılmaya uygun olmayabilir. Çünkü ekipmanlarımız henüz verimli elektronik sistemlere sahip değiller. Çuval hesabı ne attığımızı hesap ediyoruz. Belki yerli firmalarda bir atılım yapar da elektronik takipli gübre serpme makinaları görürüz. Dökme olarak da hesaplamak sıkıntı olabilir ne yazık ki. Her halükarda önce gübre serpme makinalarının gelişmesi gerek diye düşünüyorum. Başka bir alternatifte şöyle olabilir. Yine 50 Kg veya daha az hacimli çuvallar olur. Bunlar paletli olur. Ön yükleyici ile römorktan alır gübre serpmenin üstüne getirir keser keser içine atarsın istediğin kadar. Yada gübre serpme makinasına caraskal monteli olur. Caraskalda atıyorum 5 adet yuvarlak çembere dizli kanca olur. Bunlara birer tane çuval taktırırsın üst kısmından. Kaldırır gübre serpmenin üstüne getirirsin altından keserekte açarsın. Şu şartlar da anca bu tarz olur diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Big Bag Paketlerde Gübre Alımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt