PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BİLGİSAYARLI SÜRÜ YÖNETİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sutcu1" data-source="post: 1089078" data-attributes="member: 75969"><p>Beklentileri iyi belirlemek lazım. Hangi hayvana ne tedavi yaptınız, laktasyonun kaçıncı gününde gibi bilgileri takip etmek istiyorsanız basit bir yazılım veya excel'i kullanabilirsiniz. Otomasyon ile çözüm aranıyorsa o zaman da konu ikiye ayrılıyor: Sağımhane ile beraber gelen otomasyon ve bağımsız otomasyon. Bence 50 baş üstü işletmeler otomasyona geçmeli. Sonuçta artık teknoloji öyle bir yere gelmiş ki hayvan hasta mı değil mi telefonunuza mesaj olarak geliyor. Bence gözleriniz kapalı araba kullanmak ne kadar güvenliyse, sürü yönetim sistemi olmadan bir hayvancılık da o kadar güvenli. Sağımhane de otomasyon pahalı oluyorsa da harici satılan sistemler var. Çatıya bir anten takıyorlar, hayvanlara tasma.. sürekli hayvanın gevişi ölçüyorlar, kızgınlığı takip ediyorlar. </p><p></p><p>Yani sürü yönetim sistemi farklı bir şey, sürü yönetim yazılımı farklı bir şey. Yazılımların da çoğu maalesef inek takip seviyesinde kalıyor. Sürü yönetimi dediğinizde yıllık süt akışını, sürü genetik analizlerini inceliyor olmamız lazım. İnek adı, küpe no, tohumlanma bilgisi artık çok temel kayıtlar. Standart sapmaları hesaplayabiliyorsa yazılım, bence o sürü yönetimdir. Otomasyonsuz sürü yönetim yazılımı ise, sürü yönetim sistemi değildir bence.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sutcu1, post: 1089078, member: 75969"] Beklentileri iyi belirlemek lazım. Hangi hayvana ne tedavi yaptınız, laktasyonun kaçıncı gününde gibi bilgileri takip etmek istiyorsanız basit bir yazılım veya excel'i kullanabilirsiniz. Otomasyon ile çözüm aranıyorsa o zaman da konu ikiye ayrılıyor: Sağımhane ile beraber gelen otomasyon ve bağımsız otomasyon. Bence 50 baş üstü işletmeler otomasyona geçmeli. Sonuçta artık teknoloji öyle bir yere gelmiş ki hayvan hasta mı değil mi telefonunuza mesaj olarak geliyor. Bence gözleriniz kapalı araba kullanmak ne kadar güvenliyse, sürü yönetim sistemi olmadan bir hayvancılık da o kadar güvenli. Sağımhane de otomasyon pahalı oluyorsa da harici satılan sistemler var. Çatıya bir anten takıyorlar, hayvanlara tasma.. sürekli hayvanın gevişi ölçüyorlar, kızgınlığı takip ediyorlar. Yani sürü yönetim sistemi farklı bir şey, sürü yönetim yazılımı farklı bir şey. Yazılımların da çoğu maalesef inek takip seviyesinde kalıyor. Sürü yönetimi dediğinizde yıllık süt akışını, sürü genetik analizlerini inceliyor olmamız lazım. İnek adı, küpe no, tohumlanma bilgisi artık çok temel kayıtlar. Standart sapmaları hesaplayabiliyorsa yazılım, bence o sürü yönetimdir. Otomasyonsuz sürü yönetim yazılımı ise, sürü yönetim sistemi değildir bence. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BİLGİSAYARLI SÜRÜ YÖNETİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt