PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
BİR CİFTCİ KARSEŞİMİZİN FERYATI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="fox60" data-source="post: 144504" data-attributes="member: 3920"><p><strong>Ynt: BİR CİFTCİ KARSEŞİMİZİN FERYATI</strong></p><p></p><p>manas kardeşim bir hemşerin olarak sana sonsuz destek veriyorum söylediklerinde haklısın sebze tarımıyla uğraşmıyor olmama ragmen bölgemde gelişen olaylara duyarsız kalan bir insan değilim derdin büyük bununda farkındayım siz ve sizin gibi üreticilerin yapacagı birkaçşey var buda köy ve kasaba bazında kooperatifleşerek şantiyeci dediğiniz aracıları aradan çıkarmak eğer biraz araştırırsan aynı sorunu bir kaç sene önce üzümörende (dimorta) yaşadı çözümü koop. leşmede buldu ürün kimin olursa olsun koop satıyor ve alıcı 1 den fazla ise mezat yapılıyor hem ürün değer kazanıyor hemde kesintiler azalıyor üreticide hesabını daha rahat dönderebiliyor. artı bölgemizde domates konusunda yapılan bir yanlış daha vardı bu sene rusya türkiyeden yaş sebze alımını çeşitli sebeplerden sezon ortasında kesince domates fiyatlarındada anormal düşüşler yaşandı 0.70 krş 0.60 krş lardan 0.15 0.10 krş lara düşen fiyatlar üreticiyi yıldırdı ve tokat çevresindeki üretiici olsun kızılca amasya çevresindeki üretici olsun domatesi dalda bırakmaya toplamamaya başladı buda henüz üretim potansiyeli olan fideleri köreltti sezonun son dönemlerinde fiyat 1.10 tl 1.20 tl lere çıktığında birçok üretici çoktan bahçelerini bozmuş veya fideleri verimden düşmüştü ucuz dönemde toplayıp bakımlarını yapanlar bu dönemde fevkulade satış yaptı arkadaşım antalyada domates 0.05 krş ederken bile toplarlar çünkü ilerde ürün para ederse fideler hala verimde olsun diye bu hususlara dikkat ederek üetim yapılır koop leşmede saglanırsa birçok ürün bu duruma düşmez ve şu an çiftçimizde bu halde olmaz diye düşünüyorum...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fox60, post: 144504, member: 3920"] [b]Ynt: BİR CİFTCİ KARSEŞİMİZİN FERYATI[/b] manas kardeşim bir hemşerin olarak sana sonsuz destek veriyorum söylediklerinde haklısın sebze tarımıyla uğraşmıyor olmama ragmen bölgemde gelişen olaylara duyarsız kalan bir insan değilim derdin büyük bununda farkındayım siz ve sizin gibi üreticilerin yapacagı birkaçşey var buda köy ve kasaba bazında kooperatifleşerek şantiyeci dediğiniz aracıları aradan çıkarmak eğer biraz araştırırsan aynı sorunu bir kaç sene önce üzümörende (dimorta) yaşadı çözümü koop. leşmede buldu ürün kimin olursa olsun koop satıyor ve alıcı 1 den fazla ise mezat yapılıyor hem ürün değer kazanıyor hemde kesintiler azalıyor üreticide hesabını daha rahat dönderebiliyor. artı bölgemizde domates konusunda yapılan bir yanlış daha vardı bu sene rusya türkiyeden yaş sebze alımını çeşitli sebeplerden sezon ortasında kesince domates fiyatlarındada anormal düşüşler yaşandı 0.70 krş 0.60 krş lardan 0.15 0.10 krş lara düşen fiyatlar üreticiyi yıldırdı ve tokat çevresindeki üretiici olsun kızılca amasya çevresindeki üretici olsun domatesi dalda bırakmaya toplamamaya başladı buda henüz üretim potansiyeli olan fideleri köreltti sezonun son dönemlerinde fiyat 1.10 tl 1.20 tl lere çıktığında birçok üretici çoktan bahçelerini bozmuş veya fideleri verimden düşmüştü ucuz dönemde toplayıp bakımlarını yapanlar bu dönemde fevkulade satış yaptı arkadaşım antalyada domates 0.05 krş ederken bile toplarlar çünkü ilerde ürün para ederse fideler hala verimde olsun diye bu hususlara dikkat ederek üetim yapılır koop leşmede saglanırsa birçok ürün bu duruma düşmez ve şu an çiftçimizde bu halde olmaz diye düşünüyorum... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
BİR CİFTCİ KARSEŞİMİZİN FERYATI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt