PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Bir hayat besicilik ile nasıl geçer
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1194827" data-attributes="member: 77697"><p>80 milyonluk müslüman bir nüfus helal et ihtiyacı var bu devasa bir et ihtiyaci demek. Et isinde para yüksek. Ancak gider çok. En büyük gider ham besi hayvanı. 5-6 bine erkek mal alıp 3 bin harcayip 9 bine mal edip 9500 e kesersin cok bi gelirin olmaz. Hayvan niye pahali dersen ulkemizde hayvan azlıgı var üzücü bir gercek. Besici abilerimiz kızmasın ama besi isinde uretim olmadigi icin sevmem hic. Simdi sana 5 6 ya dedim ya hayvan fiyatlari, o parayi vermeye razi da olsan hayvan bulamazsin kolay kolay haa. Hayvan az var. Kıtlık gibi. Sen üretici olmalısın. Üretim yapmalısın ki para kazanasin. 8 aylik dana alayim 15 aya kadar besleyim gibi kolay is fikri herkesin aklina geliyor ve cogu da kazanamiyor. Hayvan üret. Anac hayvan al kaliteli etci ırk buzagilar uret. Isciligi az olur. Simental de alabilirsin sütünu sagip satarsin anac masrafini karsilar senede 1 simental buzagi verir onu da besiye alsan 18 ayda 400 kg karkas alirsin cok rahat. 16 ayda da alirsin daha profesyonel olursan 2 aylik masraf cepte kalir. Uzun lafin kisasi alip satmayla kimse kazanamaz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1194827, member: 77697"] 80 milyonluk müslüman bir nüfus helal et ihtiyacı var bu devasa bir et ihtiyaci demek. Et isinde para yüksek. Ancak gider çok. En büyük gider ham besi hayvanı. 5-6 bine erkek mal alıp 3 bin harcayip 9 bine mal edip 9500 e kesersin cok bi gelirin olmaz. Hayvan niye pahali dersen ulkemizde hayvan azlıgı var üzücü bir gercek. Besici abilerimiz kızmasın ama besi isinde uretim olmadigi icin sevmem hic. Simdi sana 5 6 ya dedim ya hayvan fiyatlari, o parayi vermeye razi da olsan hayvan bulamazsin kolay kolay haa. Hayvan az var. Kıtlık gibi. Sen üretici olmalısın. Üretim yapmalısın ki para kazanasin. 8 aylik dana alayim 15 aya kadar besleyim gibi kolay is fikri herkesin aklina geliyor ve cogu da kazanamiyor. Hayvan üret. Anac hayvan al kaliteli etci ırk buzagilar uret. Isciligi az olur. Simental de alabilirsin sütünu sagip satarsin anac masrafini karsilar senede 1 simental buzagi verir onu da besiye alsan 18 ayda 400 kg karkas alirsin cok rahat. 16 ayda da alirsin daha profesyonel olursan 2 aylik masraf cepte kalir. Uzun lafin kisasi alip satmayla kimse kazanamaz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Bir hayat besicilik ile nasıl geçer
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt