PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Bir hayat besicilik ile nasıl geçer
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1197219" data-attributes="member: 76172"><p>Bilgisayarin hard disc arizasini gideremedik, arkadasim hala ugrasiyor, bakalim artik.</p><p></p><p>Incir konusunda indirdiklerim flash bellekte, zarar gormediler. </p><p></p><p>Kaybolanlar misir konusundakiler, henuz back-up yapmamistim, hata bemde.</p><p></p><p>Misir icin bilgi aldigim makaleyi internetten kaldirmislar, sanirim bir patent ve ya know how ihlali vardi, aramaya devam ediyorum. Birkac kez okudugumdan aklimda kalan cok sey var ama anlatmak okadar kolay degil. Sera hidroponik yani topraksiz sera, yilda 3.5 uretim yapiyor. Yani yaklasik her 100 gunde bir silajlik biciyor. Sera topraksiz oldugundan munavebe ve ya birinci urun, ikinci urun falan yok. Ayrica toprak analizi gibi sorun yok, ne gubre lazimsa aliyor bitki, yagmur, dolu, ruzgar, topraktan gelecek fare gibi zararlilar yok, verim bu nedenle yuksek.Ryegrass icin soylenen yillk 10 bicim ve uzeri ayrica afet olmadigindan dekara verim tarlaya gore de yuksek.</p><p></p><p>Bir iki gunde incir icin olanlari fotograflariyla paylasirim ozaman daha kolay anlasilir. </p><p></p><p>Kaybettigim bilgi ve gecikme icin kusura bakmayin. </p><p></p><p>Burada rye grass tohumu bulamadim, bulsam birkac metrekare diker fotograflari paylasirsim, Istanbul`a gidince alip denerim, naylon altinda oldugundan mevsim sorun degil, kisin gunler kisalinca buyume yavas olur okadar.</p><p></p><p>Gardo arkadas diger forumdan bilir topraksiz tarimi, aslinda sizlerde gormussunuzdur seralari, disaridan elbettte iceri sokmazlar. Soyle hesaplayin bir dekar sofralik domates kac kilo verir ? Topraksiz serada 50-60 ton ! Buna kiyasla misiri hesaplayiverin. Soyledigim incir dekara 5-6 ton veriyor, hem de dikimden 6 ay sonra hasat basliyor, her 6 ayda bir 2-3 ton veriyor, yillk 6 ton civarina denkgelir.</p><p></p><p>Saglicakla kalin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1197219, member: 76172"] Bilgisayarin hard disc arizasini gideremedik, arkadasim hala ugrasiyor, bakalim artik. Incir konusunda indirdiklerim flash bellekte, zarar gormediler. Kaybolanlar misir konusundakiler, henuz back-up yapmamistim, hata bemde. Misir icin bilgi aldigim makaleyi internetten kaldirmislar, sanirim bir patent ve ya know how ihlali vardi, aramaya devam ediyorum. Birkac kez okudugumdan aklimda kalan cok sey var ama anlatmak okadar kolay degil. Sera hidroponik yani topraksiz sera, yilda 3.5 uretim yapiyor. Yani yaklasik her 100 gunde bir silajlik biciyor. Sera topraksiz oldugundan munavebe ve ya birinci urun, ikinci urun falan yok. Ayrica toprak analizi gibi sorun yok, ne gubre lazimsa aliyor bitki, yagmur, dolu, ruzgar, topraktan gelecek fare gibi zararlilar yok, verim bu nedenle yuksek.Ryegrass icin soylenen yillk 10 bicim ve uzeri ayrica afet olmadigindan dekara verim tarlaya gore de yuksek. Bir iki gunde incir icin olanlari fotograflariyla paylasirim ozaman daha kolay anlasilir. Kaybettigim bilgi ve gecikme icin kusura bakmayin. Burada rye grass tohumu bulamadim, bulsam birkac metrekare diker fotograflari paylasirsim, Istanbul`a gidince alip denerim, naylon altinda oldugundan mevsim sorun degil, kisin gunler kisalinca buyume yavas olur okadar. Gardo arkadas diger forumdan bilir topraksiz tarimi, aslinda sizlerde gormussunuzdur seralari, disaridan elbettte iceri sokmazlar. Soyle hesaplayin bir dekar sofralik domates kac kilo verir ? Topraksiz serada 50-60 ton ! Buna kiyasla misiri hesaplayiverin. Soyledigim incir dekara 5-6 ton veriyor, hem de dikimden 6 ay sonra hasat basliyor, her 6 ayda bir 2-3 ton veriyor, yillk 6 ton civarina denkgelir. Saglicakla kalin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Bir hayat besicilik ile nasıl geçer
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt