PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Bir soru
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihÖZHAN" data-source="post: 1324431" data-attributes="member: 876"><p>2018 yılında tarif ettiğiniz tarla sürme işi başıma geldi. Tarlanın bazı yerleri 30 yıldır hiç sürülmemiş bazı yerleri de belkide 100 yıl hiç sürülmeyen yerleri vardı. Hatta o sürülmeyen bir kısmına yıllarca sürüler halinde davar gidip gelmiş her gittiğinde tarla biraz daha oturmuş, aynı zamanda ÇAKILDAK dediğimiz Yabani Korunga bitmiş ve kökleri çok sert bir bitki, normal tarlalar çamur iken ben bu tarlaya girdim. Normal şartlarda yol bile çamur ancak uzun süre sürülmeyen tarla anca tava gelmiş ve bahar mevsim de tam uyanmadığı için yeşil çayır hemen hemen yok gibi, traktör Ünlü 13 İnç 3 Soklu pulluk ile çok güzel sürdü. Kuşburnu, yeni oluşmuş alıç, dağ armudu (Ahlat) hiç dinlemeden devirirken Koyunların gezindiği yerde biraz zorlandı, Yabani Korunga kökü nedeniyle de Bıçak zaman zaman batmadı bile. Kardeş sende böyle bir tav yakalayabilirsen tarlayı sürersin. Tarlanın toprağı biraz kumlu ise çamurdan bir şey olmaz ancak toprak kisli ise (Ezilmiş ve yapışkan Kil) traktörü takviyeye al fazlada gaz verme arada da birde mola vererek yavaş yavaş sür gitsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihÖZHAN, post: 1324431, member: 876"] 2018 yılında tarif ettiğiniz tarla sürme işi başıma geldi. Tarlanın bazı yerleri 30 yıldır hiç sürülmemiş bazı yerleri de belkide 100 yıl hiç sürülmeyen yerleri vardı. Hatta o sürülmeyen bir kısmına yıllarca sürüler halinde davar gidip gelmiş her gittiğinde tarla biraz daha oturmuş, aynı zamanda ÇAKILDAK dediğimiz Yabani Korunga bitmiş ve kökleri çok sert bir bitki, normal tarlalar çamur iken ben bu tarlaya girdim. Normal şartlarda yol bile çamur ancak uzun süre sürülmeyen tarla anca tava gelmiş ve bahar mevsim de tam uyanmadığı için yeşil çayır hemen hemen yok gibi, traktör Ünlü 13 İnç 3 Soklu pulluk ile çok güzel sürdü. Kuşburnu, yeni oluşmuş alıç, dağ armudu (Ahlat) hiç dinlemeden devirirken Koyunların gezindiği yerde biraz zorlandı, Yabani Korunga kökü nedeniyle de Bıçak zaman zaman batmadı bile. Kardeş sende böyle bir tav yakalayabilirsen tarlayı sürersin. Tarlanın toprağı biraz kumlu ise çamurdan bir şey olmaz ancak toprak kisli ise (Ezilmiş ve yapışkan Kil) traktörü takviyeye al fazlada gaz verme arada da birde mola vererek yavaş yavaş sür gitsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Bir soru
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt