PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Bir tarla, iki buğday..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 953724" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Bir tarla, iki buğday..</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Sag olasın Mehmet Abi. </p><p></p><p>Herkesin bildigi ama dikkat etmediği seyler aslında bunlar. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Allah cümlenizden razı olsun. </p><p></p><p>Okunuyor mu bilmiyorum ama acikcasi kafa şişirmemek için kısa kesmeye çalışıyorum yazıları. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Mustafa Abi duşun, bizde çok kurak gidiyo, toprakta nem yok diye eklmeyenler var. O derece. </p><p></p><p>Yagislar yüzünden tüm yıl kaçarak ilaç-gübre atmişken en gereken donemde yağışın kesilmesi çok kötü oldu. </p><p></p><p>Buğdaylara bakıyorum. Geç ekilen, bayrak yapraktakilerin tamamı gelişimini durdurdu. Lakin başak çıkartanların böyle bir lüksü yok. Cikartilmis basagin doldurulmasi lazim. Taneyi doldurabilmek için de boy gelişimini kestiler. </p><p></p><p>Sararmalar daha başlamadı ama diz boyu buğdaylar başağa dondü. </p><p></p><p>Hayır nasıl is anladım. Meteoroloji 5-6 kez kuvvetli yağmur gösterdi, 4 tanesi sıyırdı. 1-2 tanesi de tozu dani bastırmadan gecti. geç atılan nitratlar alınamadı daha bitki tarafından. </p><p></p><p>Bi 15 gün daha yağmazsa, verimlerin nereye ineceğini düşünmek istemiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 953724, member: 21067"] [b]Ynt: Bir tarla, iki buğday..[/b] Sag olasın Mehmet Abi. Herkesin bildigi ama dikkat etmediği seyler aslında bunlar. Allah cümlenizden razı olsun. Okunuyor mu bilmiyorum ama acikcasi kafa şişirmemek için kısa kesmeye çalışıyorum yazıları. Mustafa Abi duşun, bizde çok kurak gidiyo, toprakta nem yok diye eklmeyenler var. O derece. Yagislar yüzünden tüm yıl kaçarak ilaç-gübre atmişken en gereken donemde yağışın kesilmesi çok kötü oldu. Buğdaylara bakıyorum. Geç ekilen, bayrak yapraktakilerin tamamı gelişimini durdurdu. Lakin başak çıkartanların böyle bir lüksü yok. Cikartilmis basagin doldurulmasi lazim. Taneyi doldurabilmek için de boy gelişimini kestiler. Sararmalar daha başlamadı ama diz boyu buğdaylar başağa dondü. Hayır nasıl is anladım. Meteoroloji 5-6 kez kuvvetli yağmur gösterdi, 4 tanesi sıyırdı. 1-2 tanesi de tozu dani bastırmadan gecti. geç atılan nitratlar alınamadı daha bitki tarafından. Bi 15 gün daha yağmazsa, verimlerin nereye ineceğini düşünmek istemiyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Bir tarla, iki buğday..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt