PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Birim alanda verimi artıran en önemli faktör sizce hangisidir,ve neden?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="okkangal" data-source="post: 1005685" data-attributes="member: 470"><p>Hububatta daha iyi verim almak ya da verimi arttırmak için toprağını iyi tanımak, yöreni iyi tanımak gerek. Toprak analizi yaptırarak en uygun gübreyi en uygun zamanda atmak gerekir. Tabi tohum da çok önemli. Kaliteli ve bölgeye adapte olabilecek tohum seçilmeli. İşçilik zamanında ve düzgün yapılmalı. Ama ben hububatta suyun en önemli faktör olduğuna inanmıyorum. Örneğin benim bölgemde hububatı sulamak 300kg verecek bir ekini 500kg verdirmez. Su sadece kurak senelerde normal bir verim(250-300kg) almayı sağlar. Çünkü gece gündüz arasındaki afaki sıcaklık farkı nedeni ile fazla sulama bizim bölgemizde pas-mantar vb. hastalıklara sebep olur ki hatta yağmurun çok yağıp da havaların serin gittiği senelerde dahi pas başlar hemen.Benim naçizane fikrim daha iyi verim için genel bir formül yok. Bölgeye göre bilimsel bir şekilde yaklaşmak gerekir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="okkangal, post: 1005685, member: 470"] Hububatta daha iyi verim almak ya da verimi arttırmak için toprağını iyi tanımak, yöreni iyi tanımak gerek. Toprak analizi yaptırarak en uygun gübreyi en uygun zamanda atmak gerekir. Tabi tohum da çok önemli. Kaliteli ve bölgeye adapte olabilecek tohum seçilmeli. İşçilik zamanında ve düzgün yapılmalı. Ama ben hububatta suyun en önemli faktör olduğuna inanmıyorum. Örneğin benim bölgemde hububatı sulamak 300kg verecek bir ekini 500kg verdirmez. Su sadece kurak senelerde normal bir verim(250-300kg) almayı sağlar. Çünkü gece gündüz arasındaki afaki sıcaklık farkı nedeni ile fazla sulama bizim bölgemizde pas-mantar vb. hastalıklara sebep olur ki hatta yağmurun çok yağıp da havaların serin gittiği senelerde dahi pas başlar hemen.Benim naçizane fikrim daha iyi verim için genel bir formül yok. Bölgeye göre bilimsel bir şekilde yaklaşmak gerekir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Birim alanda verimi artıran en önemli faktör sizce hangisidir,ve neden?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt