PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Böğürtlende yüksek rekolte beklentisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 717193" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Böğürtlende yüksek rekolte beklentisi</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>06 Temmuz 2013 Cumartesi 11:53</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Mersin ' in Silifke ilçesinde çileğe alternatif ürün olarak yetiştirilen ve kilogramı şu an 2,5 ila 3 liradan satılan böğürtlende 350 ton rekolte bekleniyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>MERSİN - Silifke ilçesinde, böğürtlen rektoltesinin bu sezon 350 ton olması bekleniyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çileğe alternatif ürün olarak yetiştirilen ve kilogramı şu an 2,5 ila 3 liradan satılan böğürtlenin hasadına başladı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 dönüm alanda üretimi yapılan böğürtlenden yaklaşık 350 ton rekolte beklediklerini söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' nin ilk böğürtlen hasadının Silifke ' de yapıldığını hatırlatan Güngör, ürünün yöre çiftçilerinin önemli geçim kaynaklarından biri haline geldiğini ifade etti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Böğürtlenin bu yıl hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun ettiğini dile getiren Güngör, 'Ağustos sonuna kadar sürecek hasat istihdama da katkı sağlıyor. Çileğe alternatif olarak 2002 ' de 5 dönüm arazide üretilmeye başlanan böğürtlenin daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz' dedi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Böğürtlenin üretim maliyeti düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından tercih edildiğini aktaran Güngör, bölgenin iklimine adaptasyon sağlayan bu ürünün yüksek verimi nedeniyle çiftçinin yüzünü güldürdüğünü anlattı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Bağışıklık sistemini güçlendiriyor'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta, kozmetik sektöründe kullanılan ürünün, kısa sürede çiftçinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığına dikkati çeken Güngör, şunları kaydetti:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Aynı zamanda antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve. Araştırmalarda böğürtlenin, bünyesinde barındırdığı antioksidanlar ve renk veren maddeler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu belirlenmiş. Böğürtlen, organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir meyve. Özellikle flavan açısından zengin olan böğürtlen, kansere karşı adeta kalkan görevi üstleniyor.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Böğürtlenin 'şifa kaynağı' olduğuna işaret eden Göngör, günde bir avuç böğürtlen tüketilmesinin sağlık açısından son derece yararlı olduğunu sözlerine ekledi.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 717193, member: 41641"] [color=blue][b]Böğürtlende yüksek rekolte beklentisi 06 Temmuz 2013 Cumartesi 11:53 Mersin ' in Silifke ilçesinde çileğe alternatif ürün olarak yetiştirilen ve kilogramı şu an 2,5 ila 3 liradan satılan böğürtlende 350 ton rekolte bekleniyor. MERSİN - Silifke ilçesinde, böğürtlen rektoltesinin bu sezon 350 ton olması bekleniyor. Çileğe alternatif ürün olarak yetiştirilen ve kilogramı şu an 2,5 ila 3 liradan satılan böğürtlenin hasadına başladı. Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 dönüm alanda üretimi yapılan böğürtlenden yaklaşık 350 ton rekolte beklediklerini söyledi. Türkiye ' nin ilk böğürtlen hasadının Silifke ' de yapıldığını hatırlatan Güngör, ürünün yöre çiftçilerinin önemli geçim kaynaklarından biri haline geldiğini ifade etti. Böğürtlenin bu yıl hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun ettiğini dile getiren Güngör, 'Ağustos sonuna kadar sürecek hasat istihdama da katkı sağlıyor. Çileğe alternatif olarak 2002 ' de 5 dönüm arazide üretilmeye başlanan böğürtlenin daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz' dedi. Böğürtlenin üretim maliyeti düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından tercih edildiğini aktaran Güngör, bölgenin iklimine adaptasyon sağlayan bu ürünün yüksek verimi nedeniyle çiftçinin yüzünü güldürdüğünü anlattı. 'Bağışıklık sistemini güçlendiriyor' Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta, kozmetik sektöründe kullanılan ürünün, kısa sürede çiftçinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığına dikkati çeken Güngör, şunları kaydetti: 'Aynı zamanda antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve. Araştırmalarda böğürtlenin, bünyesinde barındırdığı antioksidanlar ve renk veren maddeler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu belirlenmiş. Böğürtlen, organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir meyve. Özellikle flavan açısından zengin olan böğürtlen, kansere karşı adeta kalkan görevi üstleniyor.' Böğürtlenin 'şifa kaynağı' olduğuna işaret eden Göngör, günde bir avuç böğürtlen tüketilmesinin sağlık açısından son derece yararlı olduğunu sözlerine ekledi.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Böğürtlende yüksek rekolte beklentisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt