PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
--Böyle Ayçiçek Tablası Hiç Gördünüzmü--
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 913901" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: --Böyle Ayçiçek Tablası Hiç Gördünüzmü--</strong></p><p></p><p> </p><p>eğer bodur bir cinsin arasına ekilirse sorun olmaz hatta ayçiçeği zeytinlerin güneşini bile kesebilir yarı bodura rahat uygulanabilir düşüncesindeyim</p><p></p><p></p><p></p><p>yılmaz abi bunu bu yıl bende düşündüm o sıra aralarını işlemek içinde bi el traktörü lazım yanlız yoksa çekirdekten kazanayım derken zeytinden kayıp yaşanır</p><p>ikinci olarak ise sizin orada da vardır muhakkak zeytine musallat bir verticillium var çiftçilerimizin kurganlık dediği bi hastalık</p><p>bu hastalık ağacın besin ve su iletim borularını tıkayıp ağacı teepeden aşağıya doğru kurutur yayılması ise mantarın aktif olduğu sıcaklık değerlerinde nemli topraklarda oldukça yüksek eğer toprağıınızda bu mantar türü varsa bahçeyi komple kaybedebilirsiniz mısır ve dometes tarımının yapıldığı yerlerde daha çok yayılıp ürediği söyleniyor ki bu durumda toprağın güneşlenmesi yayılımını azaltıyor demektir ayçekirdeğinde deneme yapan varmı bilmiyorum ama iyice araştırılması gereken hatta küçük bi alanda 2 3 yıl denenip ara tarımın yapıldığı yerle yapılmayan yerin arasındaki farkların karşılaştırılması gereken bi mesele </p><p></p><p>bu yıl burada çekirdekçiler iyi para kazandı benimde aklıma düştü aynı şekilde ama bu saydığım durumlar beni endişelendiriyor midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da var sonuçta</p><p>üstelik siz sıra aralarını düşürmeyi planlıyorsunuz taneden kayıp yaşarsınız bence ürünün pazar değeri düşer</p><p></p><p>makinalı biçime gelirsek bizim burada da makinalı biçmede aynı sorunlar yaşandı kimisi o kadar zarara değer diyor kimisi olmuyo çiziyo kırıyo diyo elle hasat ediyo ama zamanla makinalar buna uyarlanır en doğru sonuç alınır yeterki operatörler becerikli olsun bazı operatörler var hala arpa buğday biçerken bile büyük kayıp yaşatıyorlar çiftçiye bazısı var 4 4lük iş yapıyo yani doğru makina doğru operatörle sorunlar aşılır diye düşünüyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 913901, member: 55057"] [b]Ynt: --Böyle Ayçiçek Tablası Hiç Gördünüzmü--[/b] eğer bodur bir cinsin arasına ekilirse sorun olmaz hatta ayçiçeği zeytinlerin güneşini bile kesebilir yarı bodura rahat uygulanabilir düşüncesindeyim yılmaz abi bunu bu yıl bende düşündüm o sıra aralarını işlemek içinde bi el traktörü lazım yanlız yoksa çekirdekten kazanayım derken zeytinden kayıp yaşanır ikinci olarak ise sizin orada da vardır muhakkak zeytine musallat bir verticillium var çiftçilerimizin kurganlık dediği bi hastalık bu hastalık ağacın besin ve su iletim borularını tıkayıp ağacı teepeden aşağıya doğru kurutur yayılması ise mantarın aktif olduğu sıcaklık değerlerinde nemli topraklarda oldukça yüksek eğer toprağıınızda bu mantar türü varsa bahçeyi komple kaybedebilirsiniz mısır ve dometes tarımının yapıldığı yerlerde daha çok yayılıp ürediği söyleniyor ki bu durumda toprağın güneşlenmesi yayılımını azaltıyor demektir ayçekirdeğinde deneme yapan varmı bilmiyorum ama iyice araştırılması gereken hatta küçük bi alanda 2 3 yıl denenip ara tarımın yapıldığı yerle yapılmayan yerin arasındaki farkların karşılaştırılması gereken bi mesele bu yıl burada çekirdekçiler iyi para kazandı benimde aklıma düştü aynı şekilde ama bu saydığım durumlar beni endişelendiriyor midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da var sonuçta üstelik siz sıra aralarını düşürmeyi planlıyorsunuz taneden kayıp yaşarsınız bence ürünün pazar değeri düşer makinalı biçime gelirsek bizim burada da makinalı biçmede aynı sorunlar yaşandı kimisi o kadar zarara değer diyor kimisi olmuyo çiziyo kırıyo diyo elle hasat ediyo ama zamanla makinalar buna uyarlanır en doğru sonuç alınır yeterki operatörler becerikli olsun bazı operatörler var hala arpa buğday biçerken bile büyük kayıp yaşatıyorlar çiftçiye bazısı var 4 4lük iş yapıyo yani doğru makina doğru operatörle sorunlar aşılır diye düşünüyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Biçim-Hasat Ekipmanları
--Böyle Ayçiçek Tablası Hiç Gördünüzmü--
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt