PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 915207" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ</strong></p><p></p><p>Keşan ' da gördüğümü söyleyeyim. Kurbanlıklarda bilakis boz ırk( bizim orada YOZ deniyor) tercih ediliyor. Zaten satanlar da Enezden topluyor getirip son 2 ay besiye çekiyorlar. Etide doğada otladığından güzel oluyor. Ama şu var etler fazla yağlı değil. Genelde 2-3 yaşlı hayvanlar getiriliyor ve oldukça hırçınlar, heleki kan kokusunu aldılar mı durduramıyorsun. Yalnız et dünyasının duayenleride etin yağlı olması taraftarı. Hatta etteki marble yani mermerleşmenin oldukça fazla olmasını istiyorlar. Günümüz et mangal ( steak house) dükkanlarında da yüksek fiyat isteniyor. Buradaki tezatlık ne olacak onu bilemiyorum. Ben etin koyu renkli olmasını hayyvanların hep gezinmesine ve kışın dışarda durmasına bağlıyorum. Eğer ki çevrede çok boş alan varsa bu tarz yerli ırklar alınıp salma şekilde bakılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 915207, member: 919"] [b]Ynt: BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ[/b] Keşan ' da gördüğümü söyleyeyim. Kurbanlıklarda bilakis boz ırk( bizim orada YOZ deniyor) tercih ediliyor. Zaten satanlar da Enezden topluyor getirip son 2 ay besiye çekiyorlar. Etide doğada otladığından güzel oluyor. Ama şu var etler fazla yağlı değil. Genelde 2-3 yaşlı hayvanlar getiriliyor ve oldukça hırçınlar, heleki kan kokusunu aldılar mı durduramıyorsun. Yalnız et dünyasının duayenleride etin yağlı olması taraftarı. Hatta etteki marble yani mermerleşmenin oldukça fazla olmasını istiyorlar. Günümüz et mangal ( steak house) dükkanlarında da yüksek fiyat isteniyor. Buradaki tezatlık ne olacak onu bilemiyorum. Ben etin koyu renkli olmasını hayyvanların hep gezinmesine ve kışın dışarda durmasına bağlıyorum. Eğer ki çevrede çok boş alan varsa bu tarz yerli ırklar alınıp salma şekilde bakılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt