PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 915299" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ</strong></p><p></p><p>Açıkça söylemek gerekirse bu ırk benim kafama epey yatıyor. Yem ve sağlık maliyetleri düşük olduğu için düşük fiyattan alıcı bulmasını amorti edecektir diye düşünüyorum. Zamanla verim de artıralabilir. </p><p></p><p>Aslında etin koyu renkli olması fazla gezmesi ile alakalı olmayabilir. Zira anguslar anavatanında aynı boz sığırlar gibi doğada kalıyor. Besleme şekilleri benziyor. Etleri de çok kaliteli. </p><p></p><p>Etin koyu, yağın da az olmasının sebebi iklim ile alakalı olabilir. Trakya ve Ege hem sıcak hem de nemli. Zaten bu nedenle güneş ışıklarını daha az çekmesi için renkleri beyaz olacak şekilde evrim geçirmişler. Daha soğuk bölgede beslenecek olsalar yağ oranı ve et renklerinin değişeceğini düşünüyorum. </p><p></p><p>Bu ırkı iç anadoluda ve doğuda denemek lazım ama o bölgelere has yerli ırklarımız da mevcut. </p><p></p><p>Bu konuda uzman yetkililerin bu tarz çalışmalar yaparak ülke için en uygun ırkı belirleyip, o ırkın verimini artırmaya çalışmaları lazım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 915299, member: 48547"] [b]Ynt: BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ[/b] Açıkça söylemek gerekirse bu ırk benim kafama epey yatıyor. Yem ve sağlık maliyetleri düşük olduğu için düşük fiyattan alıcı bulmasını amorti edecektir diye düşünüyorum. Zamanla verim de artıralabilir. Aslında etin koyu renkli olması fazla gezmesi ile alakalı olmayabilir. Zira anguslar anavatanında aynı boz sığırlar gibi doğada kalıyor. Besleme şekilleri benziyor. Etleri de çok kaliteli. Etin koyu, yağın da az olmasının sebebi iklim ile alakalı olabilir. Trakya ve Ege hem sıcak hem de nemli. Zaten bu nedenle güneş ışıklarını daha az çekmesi için renkleri beyaz olacak şekilde evrim geçirmişler. Daha soğuk bölgede beslenecek olsalar yağ oranı ve et renklerinin değişeceğini düşünüyorum. Bu ırkı iç anadoluda ve doğuda denemek lazım ama o bölgelere has yerli ırklarımız da mevcut. Bu konuda uzman yetkililerin bu tarz çalışmalar yaparak ülke için en uygun ırkı belirleyip, o ırkın verimini artırmaya çalışmaları lazım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt