PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
bu ay kesime gidicek danalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="neo8787" data-source="post: 844618" data-attributes="member: 49313"><p><strong>Ynt: bu ay kesime gidicek danalar</strong></p><p></p><p> maşallah bereketli olsun hocam. ayrıca şu anason tohumu olayını biraz değerlendirelim ilgimi çekti deneyenler varmı etkisini görenler. birde danalar nasıl rahatsız ediyorlar birbirini .bizimde çözüm yollarımız var ama ne şekilde rahatsız ediyorlar onu anlayamadım birbirlerine atlıyor sebebiylemi yoksa küçükleri yemliklerde sıkıştırmalarından dolayımı?eğerki atlama ise ben anti gnrh kullanıyorum tavsiye ederim direk kesiyor.daha önceleri besi padoğunun üzerine elektrikli tel çekiyordum atlayan çarpılıyor bidahada atlamıyor hayvanlar 1-2 çarpılınca alışıyor.iki yöntemde etkili ister bopriva kullanın ister elektrikli tel.rahatsız etmeden kastınız yemliklerde sıkıştırma isede serbest yemleme yapın en güzeli serbest sistem yemleme 24 saat yiyebilecekleri kadar yem yemliklerde duracak hiçbizaman yemlik boşalmıycak ilk başlarda çok yem tüketiyorlar ama bir süre sonra oturuyor ihtiyaçları kadar alıyorlar.bu şekilde verim kilo artışıda çok iyi oluyor. ama zaten danalar besiyide tamamlamış bence simental montofon gibi kombine ırklarda dünya standartlarında en karlı kesim ağırlığı zaten 550-600 kilolardır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neo8787, post: 844618, member: 49313"] [b]Ynt: bu ay kesime gidicek danalar[/b] maşallah bereketli olsun hocam. ayrıca şu anason tohumu olayını biraz değerlendirelim ilgimi çekti deneyenler varmı etkisini görenler. birde danalar nasıl rahatsız ediyorlar birbirini .bizimde çözüm yollarımız var ama ne şekilde rahatsız ediyorlar onu anlayamadım birbirlerine atlıyor sebebiylemi yoksa küçükleri yemliklerde sıkıştırmalarından dolayımı?eğerki atlama ise ben anti gnrh kullanıyorum tavsiye ederim direk kesiyor.daha önceleri besi padoğunun üzerine elektrikli tel çekiyordum atlayan çarpılıyor bidahada atlamıyor hayvanlar 1-2 çarpılınca alışıyor.iki yöntemde etkili ister bopriva kullanın ister elektrikli tel.rahatsız etmeden kastınız yemliklerde sıkıştırma isede serbest yemleme yapın en güzeli serbest sistem yemleme 24 saat yiyebilecekleri kadar yem yemliklerde duracak hiçbizaman yemlik boşalmıycak ilk başlarda çok yem tüketiyorlar ama bir süre sonra oturuyor ihtiyaçları kadar alıyorlar.bu şekilde verim kilo artışıda çok iyi oluyor. ama zaten danalar besiyide tamamlamış bence simental montofon gibi kombine ırklarda dünya standartlarında en karlı kesim ağırlığı zaten 550-600 kilolardır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
bu ay kesime gidicek danalar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt