PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bu Buğdayın Kilosu 5 Lira
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="SefaBakırcı" data-source="post: 1229538" data-attributes="member: 74549"><p><strong><span style="color: #000000">Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ekimi neredeyse yok denecek kadar az olan, diğer buğdaylardan besin değeri, mineral ve vitamin bakımından yaklaşık 60 kat daha fazla kaliteli olan karakılçık buğdayı, kilosu 5 liradan satılıyor</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH]28896[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: #000000">İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, tarlada dekara 300 kilo rekoltesi olan buğdayın 5 liradan alıcı bulduğunu belirtti. Özeser, "Sadece genetik sağlamlık değil, vitamin- mineral içeriği, lezzet ve aroma karakılçık buğdayını öne çıkaran özelliklerden. Bu yüzden bulgurluk olarak tercih ediliyor. Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek. Normal buğdaydan yapılan bulgur 2 liraya, karakılçık buğdayının bulguru ise 8 liradan alıcı buluyor" dedi. Üreticiler ise diğer buğdayın rekoltesinin dekarda 600 kiloya kadar çıktığını, karakılçık buğdayının rekoltesinin ise en fazla 300 kilo olduğunu bunun da fiyatın yükselmesinde etki ettiğini söyledi</span></strong></p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: #FF0000">TARHANA VE BULGUR YAPILIYOR</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000"></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #000000">Karakılçık buğdayının sağlık yönünden faydalarının saymakla bitmediğini söyleyen üretici Mehmet Tamir, Aleybağlar mahallesinde hasat yaptıklarını söyledi. Anadolu'da milli buğdayı olarak bilinen ve diğer buğdaylara oranla hasadı da 25 gün geç yapılan Karakılçık buğdayının verim düşüklüğü nedeniyle unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Tamir, 2 yıldır farklı tarlalarda üretim yaptığını belirtti.</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH]28897[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: #000000">Karakılçık Buğdayından yapılan bulgurun kilogram fiyatının 8 TL olduğunu hatırlatan Tamir, diğer buğdaylardan yapılan bulgurun kilosunun 2 TL'ye piyasada bulunabildiğini söyledi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #FF0000">BUĞDAY 95 KURUŞ</span></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #000000">Üretici Ahmet Yiğit ise piyasada ekilen buğdayın kilosunun 95 kuruştan satıldığını söyledi. Yiğit, "Kendi tarlamızda yetiştirdiğimiz karakılçık buğdayını kendi değirmenimizde un ve bulgur olarak satıyoruz. Çok şükür talep çok. Diğer buğdaylar 95 kuruştan satılırken Karakılçık buğdayı 5 TL'ye kadar satılıyor. Fiyatının yüksek olmasına rağmen talep çok. Çünkü lezzeti ve besin değeri nedeniyle rağbet görüyor" dedi.</span></strong></p><p></p><p></p><p>Kaynak: Habertürk</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SefaBakırcı, post: 1229538, member: 74549"] [B][COLOR="#000000"]Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ekimi neredeyse yok denecek kadar az olan, diğer buğdaylardan besin değeri, mineral ve vitamin bakımından yaklaşık 60 kat daha fazla kaliteli olan karakılçık buğdayı, kilosu 5 liradan satılıyor[/COLOR][/B] [ATTACH=CONFIG]28896._xfImport[/ATTACH] [B][COLOR="#000000"]İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, tarlada dekara 300 kilo rekoltesi olan buğdayın 5 liradan alıcı bulduğunu belirtti. Özeser, "Sadece genetik sağlamlık değil, vitamin- mineral içeriği, lezzet ve aroma karakılçık buğdayını öne çıkaran özelliklerden. Bu yüzden bulgurluk olarak tercih ediliyor. Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek. Normal buğdaydan yapılan bulgur 2 liraya, karakılçık buğdayının bulguru ise 8 liradan alıcı buluyor" dedi. Üreticiler ise diğer buğdayın rekoltesinin dekarda 600 kiloya kadar çıktığını, karakılçık buğdayının rekoltesinin ise en fazla 300 kilo olduğunu bunun da fiyatın yükselmesinde etki ettiğini söyledi[/COLOR][/B] [B][COLOR="#FF0000"]TARHANA VE BULGUR YAPILIYOR [/COLOR][/B] [B][COLOR="#000000"]Karakılçık buğdayının sağlık yönünden faydalarının saymakla bitmediğini söyleyen üretici Mehmet Tamir, Aleybağlar mahallesinde hasat yaptıklarını söyledi. Anadolu'da milli buğdayı olarak bilinen ve diğer buğdaylara oranla hasadı da 25 gün geç yapılan Karakılçık buğdayının verim düşüklüğü nedeniyle unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Tamir, 2 yıldır farklı tarlalarda üretim yaptığını belirtti.[/COLOR][/B] [ATTACH=CONFIG]28897._xfImport[/ATTACH] [B][COLOR="#000000"]Karakılçık Buğdayından yapılan bulgurun kilogram fiyatının 8 TL olduğunu hatırlatan Tamir, diğer buğdaylardan yapılan bulgurun kilosunun 2 TL'ye piyasada bulunabildiğini söyledi. [/COLOR][/B] [B][COLOR="#FF0000"]BUĞDAY 95 KURUŞ[/COLOR][/B] [B][COLOR="#000000"]Üretici Ahmet Yiğit ise piyasada ekilen buğdayın kilosunun 95 kuruştan satıldığını söyledi. Yiğit, "Kendi tarlamızda yetiştirdiğimiz karakılçık buğdayını kendi değirmenimizde un ve bulgur olarak satıyoruz. Çok şükür talep çok. Diğer buğdaylar 95 kuruştan satılırken Karakılçık buğdayı 5 TL'ye kadar satılıyor. Fiyatının yüksek olmasına rağmen talep çok. Çünkü lezzeti ve besin değeri nedeniyle rağbet görüyor" dedi.[/COLOR][/B] Kaynak: Habertürk [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bu Buğdayın Kilosu 5 Lira
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt