PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Osman Musaogullari" data-source="post: 554054" data-attributes="member: 6657"><p><strong>Ynt: bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı</strong></p><p></p><p>Uht sut ne demek merak edip biraz arastirdim...Normal sutte olabilecek zararli bakteriler sutun 141 dereceye kadar isitilip,bu isiya ulasabilmek icin odel bir islem gerekiyor,icindeki butun bakterileri oldurmesiymis..fransiz louise Pasteur tarafindan napolyonun emriyle,savastaki askerlerin gidalari bozulmasin diye gelistirilmis bir sistem.ama islem sirasinda sicaklik iyi bakteri kotu bakteri ayrimi yapmadigi icin insan sagligi icin yararli olan bakterilerde oluyor..su anda genellikle gelismekte olan ulkelerde kullanimi yaygin. Avrupalilar taze sut icmeyi tercih eder..gelelim zehirlenme yada alerji meselesine,sute alerji yaklasik on binde birmis. Dolayisi ile ayni okuldan bircok cocugun ayni anda hastalanmasi pek alerji ile aciklanamaz. Zehirlenme olmasi daha muhtemel..Yeterli ozen gosterilmeden uht islemine tabi tutulan sutte Staphylococcus aureus adli bir bakteri varmis. Icildikten yaklasik iki saat sonra baslayan rahatsizliklar, mide agrisi,kusma,bulanti ve ishal... Bana cocuklarin sikayeti ile bire bir ortusuyor gibi geldi.. Bu bilgileri Google dan avrupa sitelerinden toparladim...Bakteriye alisan vucut bir sure sonra direncli hale geliyor.. Yani sut bozuk bile olsa sizi hasta etmiyor..ama uzun donemde sorun cikartabiliyormus....ben hukumetin iyi niyetinden suphe duymuyorum kuskusuz ama turkiyede olsam cocuklarima icirmem...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Osman Musaogullari, post: 554054, member: 6657"] [b]Ynt: bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı[/b] Uht sut ne demek merak edip biraz arastirdim...Normal sutte olabilecek zararli bakteriler sutun 141 dereceye kadar isitilip,bu isiya ulasabilmek icin odel bir islem gerekiyor,icindeki butun bakterileri oldurmesiymis..fransiz louise Pasteur tarafindan napolyonun emriyle,savastaki askerlerin gidalari bozulmasin diye gelistirilmis bir sistem.ama islem sirasinda sicaklik iyi bakteri kotu bakteri ayrimi yapmadigi icin insan sagligi icin yararli olan bakterilerde oluyor..su anda genellikle gelismekte olan ulkelerde kullanimi yaygin. Avrupalilar taze sut icmeyi tercih eder..gelelim zehirlenme yada alerji meselesine,sute alerji yaklasik on binde birmis. Dolayisi ile ayni okuldan bircok cocugun ayni anda hastalanmasi pek alerji ile aciklanamaz. Zehirlenme olmasi daha muhtemel..Yeterli ozen gosterilmeden uht islemine tabi tutulan sutte Staphylococcus aureus adli bir bakteri varmis. Icildikten yaklasik iki saat sonra baslayan rahatsizliklar, mide agrisi,kusma,bulanti ve ishal... Bana cocuklarin sikayeti ile bire bir ortusuyor gibi geldi.. Bu bilgileri Google dan avrupa sitelerinden toparladim...Bakteriye alisan vucut bir sure sonra direncli hale geliyor.. Yani sut bozuk bile olsa sizi hasta etmiyor..ama uzun donemde sorun cikartabiliyormus....ben hukumetin iyi niyetinden suphe duymuyorum kuskusuz ama turkiyede olsam cocuklarima icirmem... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt