PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Bu makinayı gören, bilen, duyan var mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 802649" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Bu makinayı gören, bilen, duyan var mı?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Umut abi inan Zetor, alınabilir motorlar listemde en üst sıralarda. Ama bizim işlerimiz (balya hariç) genelde ufak güç isteyen işler. O yüzden çok belli bir limitin üstünde para vermek istemiyorum traktöre. Çünkü çıkardığın malın fiyatı belli, kazanacağın para belli. </p><p></p><p>Sen daha iyi bilirsin. İş makinalarında fiyat arttıkça amortisman süresi de artıyor. Hatta bir süre sonra iş öyle bir yere geliyor ki, para kazanmak için değil, sırf o makinaya sahip olabilmek için çalışıyorsun. Çünkü sonu yok bunun. Her gün daha iyisi, her gün daha yenisi çıkıyor. Düşün, 1.000.000 liraya satılan traktör var. Bazen bir makina alacağım diye hayatından 4-5 seneyi veriyorsun ki bu çok ağır birşey. </p><p></p><p>İşin özü, sonucunda aynı parayı kazandıracaksa, pahalıyı değil, işimi görecek olanı seçmek bence mantıklı olan. </p><p></p><p>Hepsinden öte 'traktör sevdası' çok tehlikeli birşey. </p><p></p><p>Daha önce 4 kez sıfır traktör aldık. 1999 ' da MF 398 ' i aldığımız sırada Adapazarı depremi oldu. Ev fiyatları çakıldı. O zaman hesap ettim, 398 ' i verdiğimiz parayla 9 tane orta halli daire alabiliyorduk. Var şimdi hesap et zararı. </p><p></p><p>Kısaca senin için birşey diyemem, sektörün farklı ama çiftçiliğin şu anki şartlarıyla 70 hp bir traktör için 20 liradan fazlasını vermek bile beni endişelendiriyor. </p><p></p><p>Bu işte yarının ne olacağı belli değil çünkü. </p><p></p><p>Bu arada Gebze ' ye bu motor için gitme durumum olursa Zetorların adresini senden alırım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 802649, member: 21067"] [b]Ynt: Bu makinayı gören, bilen, duyan var mı?[/b] Umut abi inan Zetor, alınabilir motorlar listemde en üst sıralarda. Ama bizim işlerimiz (balya hariç) genelde ufak güç isteyen işler. O yüzden çok belli bir limitin üstünde para vermek istemiyorum traktöre. Çünkü çıkardığın malın fiyatı belli, kazanacağın para belli. Sen daha iyi bilirsin. İş makinalarında fiyat arttıkça amortisman süresi de artıyor. Hatta bir süre sonra iş öyle bir yere geliyor ki, para kazanmak için değil, sırf o makinaya sahip olabilmek için çalışıyorsun. Çünkü sonu yok bunun. Her gün daha iyisi, her gün daha yenisi çıkıyor. Düşün, 1.000.000 liraya satılan traktör var. Bazen bir makina alacağım diye hayatından 4-5 seneyi veriyorsun ki bu çok ağır birşey. İşin özü, sonucunda aynı parayı kazandıracaksa, pahalıyı değil, işimi görecek olanı seçmek bence mantıklı olan. Hepsinden öte 'traktör sevdası' çok tehlikeli birşey. Daha önce 4 kez sıfır traktör aldık. 1999 ' da MF 398 ' i aldığımız sırada Adapazarı depremi oldu. Ev fiyatları çakıldı. O zaman hesap ettim, 398 ' i verdiğimiz parayla 9 tane orta halli daire alabiliyorduk. Var şimdi hesap et zararı. Kısaca senin için birşey diyemem, sektörün farklı ama çiftçiliğin şu anki şartlarıyla 70 hp bir traktör için 20 liradan fazlasını vermek bile beni endişelendiriyor. Bu işte yarının ne olacağı belli değil çünkü. Bu arada Gebze ' ye bu motor için gitme durumum olursa Zetorların adresini senden alırım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Bu makinayı gören, bilen, duyan var mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt