PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
BU NASIL VİTES (RTC TARIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 451773" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: BU NASIL VİTES (RTC TARIM)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Dur daha neler görecez. Biz koyun oldukça, güdecek çoban çok olur. </p><p></p><p>Fransa ' da, italya ' da, Almanya ' da yapsalar ya çiftçiye bu muameleyi. Adamın neresinden kan alıyorlar.</p><p></p><p>2005 yılında sıfır Başak 2073 alıyoruz. Denemek için bindim traktöre. Kalkarken sinyal vereyim dedim. Sinyali verdim ama kol elimde kaldı. Yanlış anlaşılmasın, 15 yıl Steyr 8073 kullanmış adamım. Zaten ona istinaden almaya niyetlendik ya, neyse...</p><p></p><p>Hiç denemeden, hemen indim traktörden, 'hadi baba gidelim, bu traktör sıfırken böyle ise ileride başımıza neler gelir kim bilir' dedim. </p><p></p><p>Dedim ama dinletemedim. Babam aldı traktörü.</p><p></p><p>Sonra mı? O traktörde başımıza gelmeyen kalmadı.</p><p></p><p>Herkes aynı zihniyette olup, o vites kolunu gördüğümüz an bayiye, ' arkadaşım şu kolu adam gibi yapsınlar, o zaman alırım bu traktörü' desek, bayi de 'bu saçma vites yüzünden bu traktörler satılmıyor' diye fabrikaya bildirse, bir daha karşımıza koyamazlar bu saçmalığı. Ha burada bütün olay sadece bu vites değil. Bunun gibi üretici firmaların yaptığı onlarca ihmalkarlıktan bahediyorum.</p><p></p><p></p><p>Örneğin bağ arası sürmek için kullanılan taral, yltor, yağmur vs. motorlu çapa makinaları. Şarköy ve Mürefte ' de 10 ' larca kişi bilek yerinden ayağını kaybettikten sonra akıllarına geldi emniyet mandalını koymak.</p><p></p><p>Ama bayi biliyor. Biri almasa diğeri alır diye. Ne gerek var fabrikayı aramanın? Değil mi ya? Fabrikanın da zaten canına minnet.</p><p></p><p>O nedenle, çiftçiler bilinçlenmedikçe aynı düzen devam ediyor. Fransa ' da motorin ' in pompa fiyatına 3 cent zam geldi diye çiftçiler bir protesto yaprılar, hem de öyle böyle bir protesto değil. Yüzlerce traktörlerle otoyol ve akaryakıt istasyonlarını trafiğe kapadılar. Sonuç?: 1 gün içinde zam geri alındı. </p><p></p><p></p><p>Şair ne güzel söylemiş, 'Sen eşek olduktan sonra, semer vuran, üstüne binen çok olur' diye.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 451773, member: 21067"] [b]Ynt: BU NASIL VİTES (RTC TARIM)[/b] Dur daha neler görecez. Biz koyun oldukça, güdecek çoban çok olur. Fransa ' da, italya ' da, Almanya ' da yapsalar ya çiftçiye bu muameleyi. Adamın neresinden kan alıyorlar. 2005 yılında sıfır Başak 2073 alıyoruz. Denemek için bindim traktöre. Kalkarken sinyal vereyim dedim. Sinyali verdim ama kol elimde kaldı. Yanlış anlaşılmasın, 15 yıl Steyr 8073 kullanmış adamım. Zaten ona istinaden almaya niyetlendik ya, neyse... Hiç denemeden, hemen indim traktörden, 'hadi baba gidelim, bu traktör sıfırken böyle ise ileride başımıza neler gelir kim bilir' dedim. Dedim ama dinletemedim. Babam aldı traktörü. Sonra mı? O traktörde başımıza gelmeyen kalmadı. Herkes aynı zihniyette olup, o vites kolunu gördüğümüz an bayiye, ' arkadaşım şu kolu adam gibi yapsınlar, o zaman alırım bu traktörü' desek, bayi de 'bu saçma vites yüzünden bu traktörler satılmıyor' diye fabrikaya bildirse, bir daha karşımıza koyamazlar bu saçmalığı. Ha burada bütün olay sadece bu vites değil. Bunun gibi üretici firmaların yaptığı onlarca ihmalkarlıktan bahediyorum. Örneğin bağ arası sürmek için kullanılan taral, yltor, yağmur vs. motorlu çapa makinaları. Şarköy ve Mürefte ' de 10 ' larca kişi bilek yerinden ayağını kaybettikten sonra akıllarına geldi emniyet mandalını koymak. Ama bayi biliyor. Biri almasa diğeri alır diye. Ne gerek var fabrikayı aramanın? Değil mi ya? Fabrikanın da zaten canına minnet. O nedenle, çiftçiler bilinçlenmedikçe aynı düzen devam ediyor. Fransa ' da motorin ' in pompa fiyatına 3 cent zam geldi diye çiftçiler bir protesto yaprılar, hem de öyle böyle bir protesto değil. Yüzlerce traktörlerle otoyol ve akaryakıt istasyonlarını trafiğe kapadılar. Sonuç?: 1 gün içinde zam geri alındı. Şair ne güzel söylemiş, 'Sen eşek olduktan sonra, semer vuran, üstüne binen çok olur' diye. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
BU NASIL VİTES (RTC TARIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt