PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu sartlarda ve bana hayvancilik sektorune girmeyi tavsiye edermisiniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="üsük" data-source="post: 497666" data-attributes="member: 36146"><p><strong>Ynt: Bu sartlarda bana hayvancilik sekturune girmeyi tavsiye edermisiniz</strong></p><p></p><p>Kardeşim selamlar; bende köy hayatını seviyorum, danaların arasında gezinmek, yeni doğan buzağının büyümesini görmek ve onunda tekrar yavrusunun olduğunu görmek tarif edilmez bir haz veriyor. 40 başlık bağlı duraklı kapalı sistem ' ' havadar ve aydınlık ' ' bir işletmeye sahibiz damızlık sığır yetiştiriyoruz hayvanlarımızın tamamı simental ırkı ve iddaa ediyorum bölgemizde bulunan en iyi kalitede hayvanlara sahibiz kendimize ait 250 dekar arazimiz var traktör takım taklavat mevcut. Ama gel gör ki bu iş çok kar elde edilebilecek bir iş değil, geçen sene şap hastalığı nedeni ile 1 ayda 3.500 TL veteriner masrafım oldu zaiyat vermedik ama 2 ay hayvanların içinde yattık kalktık bakıcıyla filan olmaz bu işler bakıcı işi sahiplenmiyor, en önemlisi de bakıcılar bilinçsiz ve bilgisiz işin içinde mal sahibi olmaz ise zarar etme ihtimali daha yüksek. Süt işine gelince süt fiyatı çok dalgalı şekilde değişkenlik gösteriyor sütten elde edeceğin gelir dönemsel olarak değişkenlik gösteriyor, yüksek süt verimine sahip kaliteli ineklerin sayısı piyasada çok az kimse kolay kolay iyi malını satmıyor ayrıca yüksek süt verimine sahip inekler hatalı beslenme nedeniyle hastalığa yakalanma riskine daha yatkın maalesef bizim ülkemizde doğru rasyon hazırlanmıyor, hayvanlar genellikle mısır silajı ve düşük kalitede kesif yemle tek yönlü olarak besleniyor bu nedenle yüksek damızlık değeri olan kaliteli hayvanlar çabucak damızlık değerini yitiriyor, işletme sahipleri suni tohumlama da kullanacağı spermayı veterinerin tercihine bırakıyor işletmesindeki hayvanlarının zayıf yönlerini tespit ederek bunları doğru sperma kullanımıyla iyileştirmeyi bilmiyor. EĞER SÜT İŞİNE GİRERSEN BU HATALARI YAPMA !!! Saygılarımla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="üsük, post: 497666, member: 36146"] [b]Ynt: Bu sartlarda bana hayvancilik sekturune girmeyi tavsiye edermisiniz[/b] Kardeşim selamlar; bende köy hayatını seviyorum, danaların arasında gezinmek, yeni doğan buzağının büyümesini görmek ve onunda tekrar yavrusunun olduğunu görmek tarif edilmez bir haz veriyor. 40 başlık bağlı duraklı kapalı sistem ' ' havadar ve aydınlık ' ' bir işletmeye sahibiz damızlık sığır yetiştiriyoruz hayvanlarımızın tamamı simental ırkı ve iddaa ediyorum bölgemizde bulunan en iyi kalitede hayvanlara sahibiz kendimize ait 250 dekar arazimiz var traktör takım taklavat mevcut. Ama gel gör ki bu iş çok kar elde edilebilecek bir iş değil, geçen sene şap hastalığı nedeni ile 1 ayda 3.500 TL veteriner masrafım oldu zaiyat vermedik ama 2 ay hayvanların içinde yattık kalktık bakıcıyla filan olmaz bu işler bakıcı işi sahiplenmiyor, en önemlisi de bakıcılar bilinçsiz ve bilgisiz işin içinde mal sahibi olmaz ise zarar etme ihtimali daha yüksek. Süt işine gelince süt fiyatı çok dalgalı şekilde değişkenlik gösteriyor sütten elde edeceğin gelir dönemsel olarak değişkenlik gösteriyor, yüksek süt verimine sahip kaliteli ineklerin sayısı piyasada çok az kimse kolay kolay iyi malını satmıyor ayrıca yüksek süt verimine sahip inekler hatalı beslenme nedeniyle hastalığa yakalanma riskine daha yatkın maalesef bizim ülkemizde doğru rasyon hazırlanmıyor, hayvanlar genellikle mısır silajı ve düşük kalitede kesif yemle tek yönlü olarak besleniyor bu nedenle yüksek damızlık değeri olan kaliteli hayvanlar çabucak damızlık değerini yitiriyor, işletme sahipleri suni tohumlama da kullanacağı spermayı veterinerin tercihine bırakıyor işletmesindeki hayvanlarının zayıf yönlerini tespit ederek bunları doğru sperma kullanımıyla iyileştirmeyi bilmiyor. EĞER SÜT İŞİNE GİRERSEN BU HATALARI YAPMA !!! Saygılarımla. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu sartlarda ve bana hayvancilik sektorune girmeyi tavsiye edermisiniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt