PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Bu Yıl Hangi Taban Gübresini Kullanıyorsunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Tarım Bitmiş" data-source="post: 1295400" data-attributes="member: 84323"><p>Hocam amacım bir tartışma başlatmak değil, sadece öğrenmek için soruyorum. </p><p></p><p>Magnezyum sülfatın içeriğinde Kükürt trioksit (SO3) %25 iken bu gübrenin ph düşürmeye faydası olmayacağını belirtip, ardından ph düşürmek için en etkili kaynak kükürttür demenizde ki mantık nedir? Evet magnezyum sülfatın içeriğindeki kükürtün çok yetersiz olacağını bende biliyorum ama sonuçta azda olsa kükürt vermiş oluyoruz. En azından Ph ın dahada yükselmesini engellemiş oluyoruz.</p><p></p><p>Ayrıca buğdayda magnezyum sülfat kullanmaya gerek yok demişsiniz. Ben kumsal tarlalarımda ciddi manada fosfor eksikliği olduğunu biliyorum ve bu nedenle tabanda 18-46 kullanıp fosfor eksiğini tamamladığımı düşünüyorum. Peki bu durumda bitkinin kükürt ihtiyacını nasıl karşılayacağım? Bu bitki kükürt olmadan ne kadar verimli olabilecek? Bu durumda yine magnezyum sülfatın kükürt ihtiyacını belirli oranda karşılayacağını düşündüğüm için benim mantığıma uyuyor. Yanlış bir uygulama yapıyorsam lütfen doğrunun ne olacağını birlikte belirleyelim. Çok doğru bitki beslemesi yaptığımı iddia etmiyorum ancak yaptığım uygulamanın bir mantığı olduğunu düşünüyorum. Yaprak gübrelerinin içeriğinin çok yetersiz olduğuna inandığım için gerekli olan bitki besin elementlerini mümkün olduğu kadar topraktan vermeye çalışıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarım Bitmiş, post: 1295400, member: 84323"] Hocam amacım bir tartışma başlatmak değil, sadece öğrenmek için soruyorum. Magnezyum sülfatın içeriğinde Kükürt trioksit (SO3) %25 iken bu gübrenin ph düşürmeye faydası olmayacağını belirtip, ardından ph düşürmek için en etkili kaynak kükürttür demenizde ki mantık nedir? Evet magnezyum sülfatın içeriğindeki kükürtün çok yetersiz olacağını bende biliyorum ama sonuçta azda olsa kükürt vermiş oluyoruz. En azından Ph ın dahada yükselmesini engellemiş oluyoruz. Ayrıca buğdayda magnezyum sülfat kullanmaya gerek yok demişsiniz. Ben kumsal tarlalarımda ciddi manada fosfor eksikliği olduğunu biliyorum ve bu nedenle tabanda 18-46 kullanıp fosfor eksiğini tamamladığımı düşünüyorum. Peki bu durumda bitkinin kükürt ihtiyacını nasıl karşılayacağım? Bu bitki kükürt olmadan ne kadar verimli olabilecek? Bu durumda yine magnezyum sülfatın kükürt ihtiyacını belirli oranda karşılayacağını düşündüğüm için benim mantığıma uyuyor. Yanlış bir uygulama yapıyorsam lütfen doğrunun ne olacağını birlikte belirleyelim. Çok doğru bitki beslemesi yaptığımı iddia etmiyorum ancak yaptığım uygulamanın bir mantığı olduğunu düşünüyorum. Yaprak gübrelerinin içeriğinin çok yetersiz olduğuna inandığım için gerekli olan bitki besin elementlerini mümkün olduğu kadar topraktan vermeye çalışıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Bu Yıl Hangi Taban Gübresini Kullanıyorsunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt