PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1259329" data-attributes="member: 80997"><p>Öncelikle bu hesap tutmaz yani bu bir hesap değil yaptığın o kesif yem formülünün içeriği %11.8 ham protein 2700 ME yani senin bu yemle biz süt ineği besleyemeyiz senin bu yaptığın yem süt yemi değil bu yem bildiğimiz buğdaydan daha değersiz bi yem bunu ucuza maletmem çok doğal [emoji3] ayrıca %11.8 ham protein dedim sindirilebilir protein değil sindirilebilir protein desek bu oran %10 lara filan düşecek çünkü düşüktür pamuk küspesinin sindirilebilirliği ayrıca ptk ve kepek depolanabilen bişey değil hemen bozulan ve kepek kurtlanan bi yem . Bizde saman 22-25 kg lık balya sezonda 11-13 liradır. Silaj şuan sezonda tarladan bicmesi tarla sahibine aitse 260-280 arası tabi buna taşıma sıkıştırma üstünü kapatma silaj firesi ve bozulan silajı da eklersek tonuna ben 300 demişim çok bile insaflı hesaplamışım. 20-22 kg lık yonca sezonundada 20 lira dır bizde, ot balyası da 2-3 lira düşüktür. </p><p>Ama tekrar söylüyorum insanlar yanlış anlayıp uygulamaya kalkar sonra bu yem süt yemi filan değil %11.8 proteinli bişey yani buğdayın proteini %11-14 arası zaten .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1259329, member: 80997"] Öncelikle bu hesap tutmaz yani bu bir hesap değil yaptığın o kesif yem formülünün içeriği %11.8 ham protein 2700 ME yani senin bu yemle biz süt ineği besleyemeyiz senin bu yaptığın yem süt yemi değil bu yem bildiğimiz buğdaydan daha değersiz bi yem bunu ucuza maletmem çok doğal [emoji3] ayrıca %11.8 ham protein dedim sindirilebilir protein değil sindirilebilir protein desek bu oran %10 lara filan düşecek çünkü düşüktür pamuk küspesinin sindirilebilirliği ayrıca ptk ve kepek depolanabilen bişey değil hemen bozulan ve kepek kurtlanan bi yem . Bizde saman 22-25 kg lık balya sezonda 11-13 liradır. Silaj şuan sezonda tarladan bicmesi tarla sahibine aitse 260-280 arası tabi buna taşıma sıkıştırma üstünü kapatma silaj firesi ve bozulan silajı da eklersek tonuna ben 300 demişim çok bile insaflı hesaplamışım. 20-22 kg lık yonca sezonundada 20 lira dır bizde, ot balyası da 2-3 lira düşüktür. Ama tekrar söylüyorum insanlar yanlış anlayıp uygulamaya kalkar sonra bu yem süt yemi filan değil %11.8 proteinli bişey yani buğdayın proteini %11-14 arası zaten . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt