PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1259352" data-attributes="member: 80997"><p>Bizim halkımız bir işte günah keçisi icat etmeye bayılır.şuan da günah keçisi yemciler. Ben yemci değilim 2-3 yıldır yemciyle işim de olmaz zaten manda var bende ama inek varken mecbur alıyorduk tabi şimdi yem hesabına gelirsek: </p><p>Bu hesap şuanın hesabı olmak zorunda yani ben şuan gidip yemi belli bi fiyata alıyorsam arpayıda belli bir fiyata alıcam mısırı da; yok hasadında bu fiyat şu fiyat bilmem ne değil bu konu ayrı konu bu ayrı şimdi klasik hepimizin kullandığı</p><p>18 proteinli 2600 ME süt yeminin basit bileşeni:</p><p>40 kg Arpa 48 tl</p><p>10 kg Kepek 10 tl</p><p>10 kg Soya Küspesi 25 tl</p><p>18 kg Ayçiçeği Küspesi 18 tl</p><p>20 kg Buğday 22 tl</p><p>2 kg Diğer 6 tl</p><p>Arpayı bizde koyuncular şuan 1.2-1.4 arası alıyorlar</p><p>Buğday 1.1-1.3 arası</p><p>Ayçiçeği küspesi 1 lira</p><p>Kepek 1 lira</p><p>Soya küspesi 2,5 civarı </p><p>Mineral vitamin takviyesi de kg ını 3 liradan en az</p><p>En alt fiyattan hesap edelim</p><p></p><p>Toplam: 129 tl ham maliyet</p><p>Yani işleme paletleme çuvallama fire kayıp olmadan şuan ki 100 kg 18/2600 yemin ham maliyeti 130 lira yav zaten 1.5 den satıyorlar 9 kg yem kullandığımızı farz edelik kg başı 0,2 tl den 1.8 tl kar edicez inek başı günlük ... yani iyi hoş kâr edelim tabi kuruş olsada ama bu kurtaracak bizi</p><p>Yılın 6-7 ayı durum bu , hasar vakti ucuzlayacak ürünler ondada zaten yazın da yemler ucuzluyor bi miktar </p><p>Yani öyle ben ohoo bi yem yaptım süper, kendi yemini kendin yapçan kazancan</p><p>Bu yemciler yok mu parayı götürüyo bilmem ne</p><p>Bunlar boş laf ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1259352, member: 80997"] Bizim halkımız bir işte günah keçisi icat etmeye bayılır.şuan da günah keçisi yemciler. Ben yemci değilim 2-3 yıldır yemciyle işim de olmaz zaten manda var bende ama inek varken mecbur alıyorduk tabi şimdi yem hesabına gelirsek: Bu hesap şuanın hesabı olmak zorunda yani ben şuan gidip yemi belli bi fiyata alıyorsam arpayıda belli bir fiyata alıcam mısırı da; yok hasadında bu fiyat şu fiyat bilmem ne değil bu konu ayrı konu bu ayrı şimdi klasik hepimizin kullandığı 18 proteinli 2600 ME süt yeminin basit bileşeni: 40 kg Arpa 48 tl 10 kg Kepek 10 tl 10 kg Soya Küspesi 25 tl 18 kg Ayçiçeği Küspesi 18 tl 20 kg Buğday 22 tl 2 kg Diğer 6 tl Arpayı bizde koyuncular şuan 1.2-1.4 arası alıyorlar Buğday 1.1-1.3 arası Ayçiçeği küspesi 1 lira Kepek 1 lira Soya küspesi 2,5 civarı Mineral vitamin takviyesi de kg ını 3 liradan en az En alt fiyattan hesap edelim Toplam: 129 tl ham maliyet Yani işleme paletleme çuvallama fire kayıp olmadan şuan ki 100 kg 18/2600 yemin ham maliyeti 130 lira yav zaten 1.5 den satıyorlar 9 kg yem kullandığımızı farz edelik kg başı 0,2 tl den 1.8 tl kar edicez inek başı günlük ... yani iyi hoş kâr edelim tabi kuruş olsada ama bu kurtaracak bizi Yılın 6-7 ayı durum bu , hasar vakti ucuzlayacak ürünler ondada zaten yazın da yemler ucuzluyor bi miktar Yani öyle ben ohoo bi yem yaptım süper, kendi yemini kendin yapçan kazancan Bu yemciler yok mu parayı götürüyo bilmem ne Bunlar boş laf .. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt