PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1259355" data-attributes="member: 80997"><p>Şimdi birincisi ben anadolu köylüsü değilim, yabancı lisanım vardır okurum araştırırım üniversiteyi bırakıp geldim bu işi yaptım ve muvaffakda oldum ben kuru saman ve kesif yem kullananlardan değilim benim hazırladığım rasyonda</p><p>20 kg Mısır silajı</p><p>5 kg Yonca</p><p>2 kg Saman</p><p>9 kg 18/2600 süt yemi var </p><p>Senin Hazırladığını Sandığın rasyon ise</p><p>15 kg mısır silajı</p><p>3 kg yonca</p><p>2 kg yulaf otu</p><p>3 kg Saman</p><p>9 kg 11.7/2700 lük yem var</p><p></p><p>Birincisi benim çıkardığım rasyonun kaba yemlerden gelen proteini senin hazırladığından daha yüksek yani kuru saman ve kesif yem veren anadolu köylüsünün hesabı değil bu .</p><p></p><p>İkincisi senin bu rasyonunun protein miktarı 2.300 gr civarı, oysaki gereken miktar 2.700 gr ayrıca ptk daki sindirilebilirlik düşük olduğundan daha fazla miktar protein gerekecek yani her halükarda benim önceki yaptığım hesap geçerli yani 1.5 kg soya küspesi daha lazım bu da 4 tl daha demek yani sen tasarruf ettiğini sanarken yine aynı şey dahil oldu rasyona.</p><p></p><p>Ayrıca yoncaya gelirsek ikisindede hesap edilen yonca aynı yonca hatta senin 3 kg kullandığını ben 5 kg kullandım yulafa gelirsekte hp si 13-14 tür ama sindirilebilir hp 11 e düşer </p><p></p><p>Tekrar söylüyorum ben okuduğum hukuk u bırakıp bu işe başladım ve kuru saman veripte para kazanamıyoruz diyip hükümet istifa diyen ekipten de değilim; güzel para kazandığımı forumdada dile getirdim bu işin karlı olduğunu da söyledim çoğu entry de ayrıca hükümetle de hiçbir işim yok zira destekleme bile almıyorum ben mandalar tarlalar koyunlar için gerek yok bana kazandığım yeter. </p><p></p><p>Merak etme yani ben hepsini hesaba kattım zaten ben 4 yıldır bilerek ve argesini yaparak bu işi yapıyorum delikanlı. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1259355, member: 80997"] Şimdi birincisi ben anadolu köylüsü değilim, yabancı lisanım vardır okurum araştırırım üniversiteyi bırakıp geldim bu işi yaptım ve muvaffakda oldum ben kuru saman ve kesif yem kullananlardan değilim benim hazırladığım rasyonda 20 kg Mısır silajı 5 kg Yonca 2 kg Saman 9 kg 18/2600 süt yemi var Senin Hazırladığını Sandığın rasyon ise 15 kg mısır silajı 3 kg yonca 2 kg yulaf otu 3 kg Saman 9 kg 11.7/2700 lük yem var Birincisi benim çıkardığım rasyonun kaba yemlerden gelen proteini senin hazırladığından daha yüksek yani kuru saman ve kesif yem veren anadolu köylüsünün hesabı değil bu . İkincisi senin bu rasyonunun protein miktarı 2.300 gr civarı, oysaki gereken miktar 2.700 gr ayrıca ptk daki sindirilebilirlik düşük olduğundan daha fazla miktar protein gerekecek yani her halükarda benim önceki yaptığım hesap geçerli yani 1.5 kg soya küspesi daha lazım bu da 4 tl daha demek yani sen tasarruf ettiğini sanarken yine aynı şey dahil oldu rasyona. Ayrıca yoncaya gelirsek ikisindede hesap edilen yonca aynı yonca hatta senin 3 kg kullandığını ben 5 kg kullandım yulafa gelirsekte hp si 13-14 tür ama sindirilebilir hp 11 e düşer Tekrar söylüyorum ben okuduğum hukuk u bırakıp bu işe başladım ve kuru saman veripte para kazanamıyoruz diyip hükümet istifa diyen ekipten de değilim; güzel para kazandığımı forumdada dile getirdim bu işin karlı olduğunu da söyledim çoğu entry de ayrıca hükümetle de hiçbir işim yok zira destekleme bile almıyorum ben mandalar tarlalar koyunlar için gerek yok bana kazandığım yeter. Merak etme yani ben hepsini hesaba kattım zaten ben 4 yıldır bilerek ve argesini yaparak bu işi yapıyorum delikanlı. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt