PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ibo71" data-source="post: 1259553" data-attributes="member: 44718"><p>22 inek 20 de bunların danası buzası var. 2017 ağustos ayında aldık damızlıkları. sadece buzaya çalışıyoruz. süt satmıyoruz. satanda para kazanamıyoruz diyor zaten. bizde kaba yeme para vermiyoruz balya makinesine kadar var yani mazot parasına saman. otun maliyetine ne kadarsa o fiyatada ot üretmiş oluyoruz. arpa tarladan. protein kaynağına para veriyoruz. 1 de çoban parası var aylık 2 bin maliyeti var. kar ettikmi dersen şu an malın yediği çoban vs hesaplıyorum. buzaları satsam zarardayız. bizim 4 tane maaşımız var o halde zorlanıyoruz. diyeceğim şu ki paran kadar yap çoğalt kredi işi adamı üzer. benim kredi borcum olsaydı yok pahasına o buzaları satacaktım mecbur. borç yok ilerde para ederse diye besliyoruz o da meçhul. 65 bine sen inek al ahırada derme çatma bir ek yap orda devam et. 270 bin kredi diyorsun. sen ahırı dediğin gibi yapmaya bir başla vallahi para yetmez demirin kilosu 4 lira olmuş trapez saç 30 lira olmuş metresi yem karma makinası olmuş 40-50 bin lira. sen elindeki parayla mal al demire çakıra para gömme. bu işler eskisi gibi krizden sonra düzeleceğe benzemiyor. ithale alıştı ülke. bu ithal mal eroin gibi bir şey alıştınmı bırakamıyon. et fiyatı azcık kafasını kaldırsa anında yine ithal edecekler. sende aha bugun aha yarın para edecek diye bekle dur. şu an yaptığımız cebimizdeki parayı mala yedirip para biriktiriyoz satınca toptan alacaz. enflasyon ve kurdaki artışları hesaplarsan külliyen zarar. biz kendimizi kandırıyoz sen de kandırmak istersen buyur. demire çakıra yatır paranı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ibo71, post: 1259553, member: 44718"] 22 inek 20 de bunların danası buzası var. 2017 ağustos ayında aldık damızlıkları. sadece buzaya çalışıyoruz. süt satmıyoruz. satanda para kazanamıyoruz diyor zaten. bizde kaba yeme para vermiyoruz balya makinesine kadar var yani mazot parasına saman. otun maliyetine ne kadarsa o fiyatada ot üretmiş oluyoruz. arpa tarladan. protein kaynağına para veriyoruz. 1 de çoban parası var aylık 2 bin maliyeti var. kar ettikmi dersen şu an malın yediği çoban vs hesaplıyorum. buzaları satsam zarardayız. bizim 4 tane maaşımız var o halde zorlanıyoruz. diyeceğim şu ki paran kadar yap çoğalt kredi işi adamı üzer. benim kredi borcum olsaydı yok pahasına o buzaları satacaktım mecbur. borç yok ilerde para ederse diye besliyoruz o da meçhul. 65 bine sen inek al ahırada derme çatma bir ek yap orda devam et. 270 bin kredi diyorsun. sen ahırı dediğin gibi yapmaya bir başla vallahi para yetmez demirin kilosu 4 lira olmuş trapez saç 30 lira olmuş metresi yem karma makinası olmuş 40-50 bin lira. sen elindeki parayla mal al demire çakıra para gömme. bu işler eskisi gibi krizden sonra düzeleceğe benzemiyor. ithale alıştı ülke. bu ithal mal eroin gibi bir şey alıştınmı bırakamıyon. et fiyatı azcık kafasını kaldırsa anında yine ithal edecekler. sende aha bugun aha yarın para edecek diye bekle dur. şu an yaptığımız cebimizdeki parayı mala yedirip para biriktiriyoz satınca toptan alacaz. enflasyon ve kurdaki artışları hesaplarsan külliyen zarar. biz kendimizi kandırıyoz sen de kandırmak istersen buyur. demire çakıra yatır paranı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt