PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1259751" data-attributes="member: 80997"><p>1. Anaçları ben bizim yerli koyunlardan aldım ki bunlar %70 merinos, biraz sakız,tahirova geni olan hayvanlar dı. Yani bizim buranın hayvanlarının çoğu zaten böyledir o yüzden hayvanları bulmakta pek zorluk çekmedim sadece ikiz doğuran hayvanları aldım kuzulu koyun olarak görünüş ve ebat özellikleri olarak merinoslara benzeyen fakat süt verimi yelini büyük hayvanları topladım 40-45 hayvan. Kuzulu hayvanı kuzularıyla birlikte o zaman 1.200-1.500 liraya almıştık şimdi 2 milyar civarı filan bu koyunlar. Bu hayvanlara da burdan iki tane pedigrili romanov koçu saldım biri 3 üz biri 4 üz eşiydi anaları 3. Kuzudaydı. </p><p>Ben 1. Dedim ama bu 1 ve 2 nin de cevabı oldu aslında.</p><p> </p><p>3. Ve 4. Sorular baya detaylı açıklama istiyor o yüzden onları ayrıca detaylıca yazıcam.</p><p></p><p>5. Ben süt satmıyorum zaten sıkışık oluyo kuzulamalar sağmaya vakit olmuyo yani anca 100 kilo peynir yapıyoruzdur o da kendimize yakın çevreye az bişey vermelil filan ama bizim burda sütçüye koyun sütğnğ 3,5-4 arası satarsın parakende satarsan peynir yapmak isteyenlere 5 ten satıyolar 3,5-4 kg sütten 1 kg peynir düşüyo bizim ev şartlarında mandırada tabi daha fazldır 3 kg dan 1 kg düşüyordur.</p><p>Yün şöyleki biz bahardan sonra hayvanı kırkarız bol olur baya buna yapağı denir 2-3 kg çıkar ortalama tüm post gibi çıkar. Yazın tekrar kırkarız buna yün denir kısa kısadır zaten bi hayvandan max yarım kilo çıkar. Zaten kendin kırkmazsan kırkımı 5 lira yada yününe kırkan adamlar da var bazı yerlerde yünde 2-3 lira filandır yıkarsan temizlersen öyle adam düğün yapcaktır iplik eğircektir ona satarsın 5-10 dan ama yani yünü bi gelir olarak düşünme yünden bişey gelmez.</p><p>6. Kuzu etini direkt kasaba kestiriyoeuz biz geçen hafta 41 di bu hafta 39 a düşmüş yani bu yıl burlarda 44 e kadar çıktı 36 ya kadar düştü. Bu aralıkta fiyatlar. Kesim işi çok kolay 1 hafta önceden adama haber verirsin gelir yükler o gider kestiri paranı nasıl istiyosan peşin yada vadeli ( 15 gün 1 ay 2 ay 6 ay ) alırsın. Pazarlama işinde hiç problem olmaz yani. Yalnız kuzuyu çok büyütemezsin o zaman bu fiyattan kesilmez yani en en fazla kasap 30 kg karkasa kadar göz yumabilir. Ortalaması 20-22 kg dır . 25-26 filan da olur bazıları ama dediğim gibi 30 un üzerine çıkarsa problem fiyat kesintisi yapar adam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1259751, member: 80997"] 1. Anaçları ben bizim yerli koyunlardan aldım ki bunlar %70 merinos, biraz sakız,tahirova geni olan hayvanlar dı. Yani bizim buranın hayvanlarının çoğu zaten böyledir o yüzden hayvanları bulmakta pek zorluk çekmedim sadece ikiz doğuran hayvanları aldım kuzulu koyun olarak görünüş ve ebat özellikleri olarak merinoslara benzeyen fakat süt verimi yelini büyük hayvanları topladım 40-45 hayvan. Kuzulu hayvanı kuzularıyla birlikte o zaman 1.200-1.500 liraya almıştık şimdi 2 milyar civarı filan bu koyunlar. Bu hayvanlara da burdan iki tane pedigrili romanov koçu saldım biri 3 üz biri 4 üz eşiydi anaları 3. Kuzudaydı. Ben 1. Dedim ama bu 1 ve 2 nin de cevabı oldu aslında. 3. Ve 4. Sorular baya detaylı açıklama istiyor o yüzden onları ayrıca detaylıca yazıcam. 5. Ben süt satmıyorum zaten sıkışık oluyo kuzulamalar sağmaya vakit olmuyo yani anca 100 kilo peynir yapıyoruzdur o da kendimize yakın çevreye az bişey vermelil filan ama bizim burda sütçüye koyun sütğnğ 3,5-4 arası satarsın parakende satarsan peynir yapmak isteyenlere 5 ten satıyolar 3,5-4 kg sütten 1 kg peynir düşüyo bizim ev şartlarında mandırada tabi daha fazldır 3 kg dan 1 kg düşüyordur. Yün şöyleki biz bahardan sonra hayvanı kırkarız bol olur baya buna yapağı denir 2-3 kg çıkar ortalama tüm post gibi çıkar. Yazın tekrar kırkarız buna yün denir kısa kısadır zaten bi hayvandan max yarım kilo çıkar. Zaten kendin kırkmazsan kırkımı 5 lira yada yününe kırkan adamlar da var bazı yerlerde yünde 2-3 lira filandır yıkarsan temizlersen öyle adam düğün yapcaktır iplik eğircektir ona satarsın 5-10 dan ama yani yünü bi gelir olarak düşünme yünden bişey gelmez. 6. Kuzu etini direkt kasaba kestiriyoeuz biz geçen hafta 41 di bu hafta 39 a düşmüş yani bu yıl burlarda 44 e kadar çıktı 36 ya kadar düştü. Bu aralıkta fiyatlar. Kesim işi çok kolay 1 hafta önceden adama haber verirsin gelir yükler o gider kestiri paranı nasıl istiyosan peşin yada vadeli ( 15 gün 1 ay 2 ay 6 ay ) alırsın. Pazarlama işinde hiç problem olmaz yani. Yalnız kuzuyu çok büyütemezsin o zaman bu fiyattan kesilmez yani en en fazla kasap 30 kg karkasa kadar göz yumabilir. Ortalaması 20-22 kg dır . 25-26 filan da olur bazıları ama dediğim gibi 30 un üzerine çıkarsa problem fiyat kesintisi yapar adam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Bu zamanda hayvancılık mantıklı bir iş midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt