PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="çiftçiyiz22" data-source="post: 554662" data-attributes="member: 43663"><p><strong>Ynt: bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın</strong></p><p></p><p>1 dönümün fizibilitesi</p><p>1 pulluk sürüm 2,5 lt mazot = 10 tl</p><p>bir 7li kazık 2 lt mazot = 8 tl</p><p>bir aysan artık bir tırmık </p><p>artı ekımden sonra bir tırmık uzerıne </p><p>hepsı toplam 2 lt bile olsa ki olmaz = 8 tl</p><p>20 kilo toğum == 20 tl </p><p>30kg 20 20 np == 30 tl</p><p>12 kg üre == 10 tl</p><p>15 kg % 26 can nitrat = 10 tl</p><p>biçme parası == 15 tl</p><p>demir eskime kaynak kopma parası == 15 tl</p><p>yabani ot ve yulaf ilacı == 10 tl</p><p>ilaç ve gübrede yaktığın mazot ==4 tl</p><p></p><p>evet toplam === 140 tl maaliyet</p><p>ve de en iyi şartlarda ve kendi işçiliğin hariç </p><p>şimdi 1 donumden 400 kilo bugday cıkarsan </p><p>400 *560 === 224 tl yapar </p><p>224-140 == 84 tl kalır işçiliğini koy ne kazanıp ne kaybedeceğini gör... anlş-*s</p><p></p><p></p><p> bu hesaplara göre 100 donum bugday eksen 8400 lira yıllık kazancın olur böl 12 ye </p><p>aylık 700 lira net gelir ve sigartan yok yani devlet baba diyoki 100 dönüm toprakla uğraşma sat git ağalara cırak ol hiç olmazsa sigartan ödensin... lamı cımı yok destek destek deyip durmasın kımse noo*-*- noo*-*- noo*-*-</p><p>o destekler borsada kesılen hammaliye parasını ödemez </p><p>borsa işlem parası ne kadar biliyomu o destek diye cıgıranlar kız-*sw kız-*sw</p><p>ama bizim çifçimiz hala örgütlenmemekde ve eğitilmemek de ısrar ettiği için maalesef müstehaka dönüyor işler..</p><p>böyle işte çifçinin durumu ortada sırtına binen cok elinden tutan hiç ama hiç yook örnek :</p><p>bugday ıcın :</p><p>3 kez gubrecıye ekmek veriyor</p><p>1-2 kez sanayide kaynak yedek demir ... vs</p><p>1 yada iki kez ilaççıya ekmek veriyor</p><p>1 kez biçerdöverciyi doyuruyor</p><p>1 kez balyacı sebeblenıyor</p><p>en az 3 kez benzıncı tırtıklıyor</p><p>en sonunda da tuccarın sofarsına kendı yem oluyor</p><p></p><p></p><p>ben 1 sene gozum gıbı baktım buyuttum benden baska herkes ekmek yedı ben baktım kırıntıları kaldı aha işte çiftçinin hali.. gülermisin ağlarmısın?????? uyy-*s</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="çiftçiyiz22, post: 554662, member: 43663"] [b]Ynt: bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın[/b] 1 dönümün fizibilitesi 1 pulluk sürüm 2,5 lt mazot = 10 tl bir 7li kazık 2 lt mazot = 8 tl bir aysan artık bir tırmık artı ekımden sonra bir tırmık uzerıne hepsı toplam 2 lt bile olsa ki olmaz = 8 tl 20 kilo toğum == 20 tl 30kg 20 20 np == 30 tl 12 kg üre == 10 tl 15 kg % 26 can nitrat = 10 tl biçme parası == 15 tl demir eskime kaynak kopma parası == 15 tl yabani ot ve yulaf ilacı == 10 tl ilaç ve gübrede yaktığın mazot ==4 tl evet toplam === 140 tl maaliyet ve de en iyi şartlarda ve kendi işçiliğin hariç şimdi 1 donumden 400 kilo bugday cıkarsan 400 *560 === 224 tl yapar 224-140 == 84 tl kalır işçiliğini koy ne kazanıp ne kaybedeceğini gör... anlş-*s bu hesaplara göre 100 donum bugday eksen 8400 lira yıllık kazancın olur böl 12 ye aylık 700 lira net gelir ve sigartan yok yani devlet baba diyoki 100 dönüm toprakla uğraşma sat git ağalara cırak ol hiç olmazsa sigartan ödensin... lamı cımı yok destek destek deyip durmasın kımse noo*-*- noo*-*- noo*-*- o destekler borsada kesılen hammaliye parasını ödemez borsa işlem parası ne kadar biliyomu o destek diye cıgıranlar kız-*sw kız-*sw ama bizim çifçimiz hala örgütlenmemekde ve eğitilmemek de ısrar ettiği için maalesef müstehaka dönüyor işler.. böyle işte çifçinin durumu ortada sırtına binen cok elinden tutan hiç ama hiç yook örnek : bugday ıcın : 3 kez gubrecıye ekmek veriyor 1-2 kez sanayide kaynak yedek demir ... vs 1 yada iki kez ilaççıya ekmek veriyor 1 kez biçerdöverciyi doyuruyor 1 kez balyacı sebeblenıyor en az 3 kez benzıncı tırtıklıyor en sonunda da tuccarın sofarsına kendı yem oluyor ben 1 sene gozum gıbı baktım buyuttum benden baska herkes ekmek yedı ben baktım kırıntıları kaldı aha işte çiftçinin hali.. gülermisin ağlarmısın?????? uyy-*s [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt