PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Bugday da güpre leme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1367221" data-attributes="member: 54456"><p>Fazla gübre zarardır.Geçen sene 19 kg saf azot düşürdüm tarlalara.Tek seferde 20 kg üre attığım senelerden daha az verim aldım.Nisan ayında 15 kg nitrat ve 50-60 mm yağış düşerse verim patlaması olur.Yoksa su yoksa verimde yok.Fazla gübre kurak ilk baharda yarardan çok zarar yapıyor.Atarkern 18-46 yada 20-20 ile 20-25 kg arası şubatta 15 kg üre nisanda yağış duruma göre 13-15 kg 26 nitrat yada amonyum sülfat yılda iyi olursa zaten düzgün yerlerde 700-800 kg kadar verim yapar.Fazla kasmadan 3 kez gübreleme ile istenilen verim alınır.Herşey iklim yağış rejimi.Geçen sene o gübreleri attığımda nisan ayında 2-3 güzel yağış alsaydık verim patlaması olacaktı.Yağış çok az oldu önceki yıllarda az gübreleme ile daha çok aldığım yıllardan daha az verim aldım.Hem zatan şuan gübre olayı erken daha tohumları ekemedik.Kuraklık var iş sakat.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1367221, member: 54456"] Fazla gübre zarardır.Geçen sene 19 kg saf azot düşürdüm tarlalara.Tek seferde 20 kg üre attığım senelerden daha az verim aldım.Nisan ayında 15 kg nitrat ve 50-60 mm yağış düşerse verim patlaması olur.Yoksa su yoksa verimde yok.Fazla gübre kurak ilk baharda yarardan çok zarar yapıyor.Atarkern 18-46 yada 20-20 ile 20-25 kg arası şubatta 15 kg üre nisanda yağış duruma göre 13-15 kg 26 nitrat yada amonyum sülfat yılda iyi olursa zaten düzgün yerlerde 700-800 kg kadar verim yapar.Fazla kasmadan 3 kez gübreleme ile istenilen verim alınır.Herşey iklim yağış rejimi.Geçen sene o gübreleri attığımda nisan ayında 2-3 güzel yağış alsaydık verim patlaması olacaktı.Yağış çok az oldu önceki yıllarda az gübreleme ile daha çok aldığım yıllardan daha az verim aldım.Hem zatan şuan gübre olayı erken daha tohumları ekemedik.Kuraklık var iş sakat. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Bugday da güpre leme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt