PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğday dekara tohum miktarınız ne kadar ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Tolga" data-source="post: 613748" data-attributes="member: 44088"><p><strong>Ynt: buğday dekara tohum miktarınız ne kadar ?</strong></p><p></p><p>Arkadaşlar başlığı biraz geç okudum ve burada ilk yorumum. Bir dekar (1000m2) alana 450.000-500.000 arası buğday tohumu düşmesi gerekir. Her tohumun o yıl hasad koşullarına göre 1000 tane ağırlığı değişir </p><p>Aynı cins tohumun 1000 tnesi bir yıl 50 gr diğer yıl 55 gr gelebilir. Dolayısıyla en iyi metod ekeceğiniz tohumun 1000 tanesini sayın ve tartın diyelim ki 47 gram geldi bunu asgari 450 ile çarparsanız 21.15 kg bulursunuz.</p><p> Bu yıla kadar ben de 18-22 kg arası atıyordum tohuma göre...</p><p> Ancak bu yıl bugdaylar iriydi. Ben de bereket adlı yeni bir çeşit ektim bin tane ağırlığı 62 gr geliyordu. Bu sebeple 27.9 kg attım.</p><p> Lazım olan dekara tane olduğuna göre kaç kg atacağımızıda tohumun 1000 tane ağırlığı belirler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Tolga, post: 613748, member: 44088"] [b]Ynt: buğday dekara tohum miktarınız ne kadar ?[/b] Arkadaşlar başlığı biraz geç okudum ve burada ilk yorumum. Bir dekar (1000m2) alana 450.000-500.000 arası buğday tohumu düşmesi gerekir. Her tohumun o yıl hasad koşullarına göre 1000 tane ağırlığı değişir Aynı cins tohumun 1000 tnesi bir yıl 50 gr diğer yıl 55 gr gelebilir. Dolayısıyla en iyi metod ekeceğiniz tohumun 1000 tanesini sayın ve tartın diyelim ki 47 gram geldi bunu asgari 450 ile çarparsanız 21.15 kg bulursunuz. Bu yıla kadar ben de 18-22 kg arası atıyordum tohuma göre... Ancak bu yıl bugdaylar iriydi. Ben de bereket adlı yeni bir çeşit ektim bin tane ağırlığı 62 gr geliyordu. Bu sebeple 27.9 kg attım. Lazım olan dekara tane olduğuna göre kaç kg atacağımızıda tohumun 1000 tane ağırlığı belirler [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğday dekara tohum miktarınız ne kadar ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt