PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday ekimi 2015-2016 sezonu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 990470" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Buğday ekimi 2015-2016 sezonu</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Dogrudur şimdi 2 yıl oncesine kadar bizimkilerde karıkla bugday sulaması yapıyorlardı. Ben salma sulamayınsevmiyorun . Yapmış oldugu erozyon, bosa akıtılan su, tasınıan extra yabancı otlar, </p><p>Tohum miktarına gelince 35-40 kg/da ekip 25 kg/da ile aynı verimi alıyorsam neden edtra tohum maliyeti cıkıyor. Hesapladıgımda ciddi bir maliyet benim sartlarımda . Birde tohum cinsinin kardesleme durumu var. Mesala ekmiş oldugum zümrüt buğdayının islahcısı 22-23 kg/da gecme diyor. Kardeslemesi cok fazla gerek yok dedi. Diger sıkıntı sık ekilen bugdaylar asırı boylanma yapıyor bitki nefes almak için yukarı cıkmaya calsıyor buda bahar yagmurlarında bugday yatması verim kaybı olarak geri donuyor. 3 yıl once 35 kg/da ektim iklim com guzel gidiyordu. Bende ozaman cemre diye bugday ekili. Boyu 150 cm e kadar uzadı. Bizimkiler buğdaya bak boya bak diye konusurken bir yagmur bir ruzgar hepsi yerlerde sonra sigortası experi ugras dur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 990470, member: 26025"] [b]Ynt: Buğday ekimi 2015-2016 sezonu[/b] Dogrudur şimdi 2 yıl oncesine kadar bizimkilerde karıkla bugday sulaması yapıyorlardı. Ben salma sulamayınsevmiyorun . Yapmış oldugu erozyon, bosa akıtılan su, tasınıan extra yabancı otlar, Tohum miktarına gelince 35-40 kg/da ekip 25 kg/da ile aynı verimi alıyorsam neden edtra tohum maliyeti cıkıyor. Hesapladıgımda ciddi bir maliyet benim sartlarımda . Birde tohum cinsinin kardesleme durumu var. Mesala ekmiş oldugum zümrüt buğdayının islahcısı 22-23 kg/da gecme diyor. Kardeslemesi cok fazla gerek yok dedi. Diger sıkıntı sık ekilen bugdaylar asırı boylanma yapıyor bitki nefes almak için yukarı cıkmaya calsıyor buda bahar yagmurlarında bugday yatması verim kaybı olarak geri donuyor. 3 yıl once 35 kg/da ektim iklim com guzel gidiyordu. Bende ozaman cemre diye bugday ekili. Boyu 150 cm e kadar uzadı. Bizimkiler buğdaya bak boya bak diye konusurken bir yagmur bir ruzgar hepsi yerlerde sonra sigortası experi ugras dur [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday ekimi 2015-2016 sezonu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt