PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Buğday fiyatları arttı fırıncı zam hazırlığında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="mythburax" data-source="post: 12210" data-attributes="member: 171"><p>EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN</p><p></p><p>Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, buğday fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini belirterek, en ucuz gıda ürünü olarak bilinen ekmek ve makarnanın bu özelliğini kaybetmek üzere olduğunu söyledi. Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına da yansıyacağını kaydeden Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbar ise ekmeğe yüzde 16 civarında zam yapmayı düşündüklerini kaydetti.</p><p></p><p>Dünya buğday stoklarının son 30 yılın en düşük seviyesine geldiğini anlatan Yorulmaz, 'Şu anda 110 milyon ton civarında stok var. Bundan 5 yıl önce bu stok 195 milyon tonlara dayanıyordu. Dünyada ortalama 600-610 milyon ton tüketim söz konusu. Buğdaya duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor' diye konuştu.</p><p></p><p>Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek ve makarna fiyatlarına yansıyacağını anlatan Yorulmaz, 'En ucuz gıda olarak görülen ekmek ve makarna artık bu özelliğini kaybetmek üzere. Bu bir zincir, halkası gübreden başlar mazotla devam eder, sonra buğdaya geçer. Oradan una, oradan da ekmeğe geçer. Girdi fiyatları arttıkça zamda olması normaldir' dedi.</p><p></p><p> </p><p>Üretim 17 milyon tona düştü</p><p></p><p>Ülke genelinde geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye ' de buğday üretiminin 17 milyon tona düştüğünü belirten Yorulmaz, Türkiye ' nin buğday ihtiyacını karşılayamaz duruma geldiğini kaydetti. Son üç ayda gübrede yüzde 80, akaryakıtta geçen yıla göre yüzde 30 zam olduğunu anlatan Yorulmaz, buğday fiyatlarının ise yüzde 25 arttığını söyledi.</p><p></p><p>Hammadde fiyatlarının artışından yakınan Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbar ise, ekmeğe yüzde 16 civarında zam yapmayı düşündüklerini söyledi. Canbar, 'Buğday fiyatları bir senede yüzde 25 arttı. Buna bağlı olarak un fiyatları da arttı. Geçen sene 26 YTL verdiğimiz bir çuval una bu sene 42 YTL ödüyoruz. Biz de ekmek fiyatlarını artırmak zorundayız. Un ve maya fiyatlarındaki artışlar nedeniyle zor durumda kaldık. Girdi maddelerinde indirime gidilmediği takdirde ekmeğe zam yapmak zorunda kalacağız' diye konuştu.</p><p></p><p>Edirne Ticaret Borsası ' nda ekmeklik kırmızı yarı sert buğday kilosu, 24 Şubat 2006 ' da 0,365 YTL, 27 Şubat 2007 ' de ise 0,408 YTL ' den işlem görürken, bu yıl 22 Şubat Cuma günü yapılan seansta 0,548 YTL ' den alıcı buldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mythburax, post: 12210, member: 171"] EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, buğday fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini belirterek, en ucuz gıda ürünü olarak bilinen ekmek ve makarnanın bu özelliğini kaybetmek üzere olduğunu söyledi. Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına da yansıyacağını kaydeden Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbar ise ekmeğe yüzde 16 civarında zam yapmayı düşündüklerini kaydetti. Dünya buğday stoklarının son 30 yılın en düşük seviyesine geldiğini anlatan Yorulmaz, 'Şu anda 110 milyon ton civarında stok var. Bundan 5 yıl önce bu stok 195 milyon tonlara dayanıyordu. Dünyada ortalama 600-610 milyon ton tüketim söz konusu. Buğdaya duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor' diye konuştu. Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek ve makarna fiyatlarına yansıyacağını anlatan Yorulmaz, 'En ucuz gıda olarak görülen ekmek ve makarna artık bu özelliğini kaybetmek üzere. Bu bir zincir, halkası gübreden başlar mazotla devam eder, sonra buğdaya geçer. Oradan una, oradan da ekmeğe geçer. Girdi fiyatları arttıkça zamda olması normaldir' dedi. Üretim 17 milyon tona düştü Ülke genelinde geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye ' de buğday üretiminin 17 milyon tona düştüğünü belirten Yorulmaz, Türkiye ' nin buğday ihtiyacını karşılayamaz duruma geldiğini kaydetti. Son üç ayda gübrede yüzde 80, akaryakıtta geçen yıla göre yüzde 30 zam olduğunu anlatan Yorulmaz, buğday fiyatlarının ise yüzde 25 arttığını söyledi. Hammadde fiyatlarının artışından yakınan Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbar ise, ekmeğe yüzde 16 civarında zam yapmayı düşündüklerini söyledi. Canbar, 'Buğday fiyatları bir senede yüzde 25 arttı. Buna bağlı olarak un fiyatları da arttı. Geçen sene 26 YTL verdiğimiz bir çuval una bu sene 42 YTL ödüyoruz. Biz de ekmek fiyatlarını artırmak zorundayız. Un ve maya fiyatlarındaki artışlar nedeniyle zor durumda kaldık. Girdi maddelerinde indirime gidilmediği takdirde ekmeğe zam yapmak zorunda kalacağız' diye konuştu. Edirne Ticaret Borsası ' nda ekmeklik kırmızı yarı sert buğday kilosu, 24 Şubat 2006 ' da 0,365 YTL, 27 Şubat 2007 ' de ise 0,408 YTL ' den işlem görürken, bu yıl 22 Şubat Cuma günü yapılan seansta 0,548 YTL ' den alıcı buldu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Buğday fiyatları arttı fırıncı zam hazırlığında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt