PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday görüntülerim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="GÜRKAN" data-source="post: 821241" data-attributes="member: 160"><p><strong>Ynt: Buğday görüntülerim</strong></p><p></p><p>buğdayların maşallahı var. daha da güzel olacaklar inşallah. mevki olarak kırklareli yolu yeniköy nacak tarafı gibi geldi bana. alttaki yapraklarda erken dönem septorya tritici belirtisi gibi geldi bana. kum yerlerde nispeten erken beliriyor. kök boğaz olarak input kullanın.</p><p></p><p>yatma konusuna gelirsek, benim yatan buğdayım yoktu, taa ki akşamki kar yağışına kadar. kar yağışından sonra karla karışık yağmur başladı, sabah baktım ayakta olan buğdaylar ağırlığa dayanamayıp yatmış. tohum en fazla dekara 21 kg attım. genellikle 19-20 kg attım. 1. madde demekki sık ekim bunun kaynağı değil. 2. madde, gözlemlerime göre nerede gübre üst üste binmiş oralarda yaslanma var. genellikle yastıklamalarda. normal sıralarda da üst üste binen yerlerde. hatta bir tarlamın çıkma sırasında iki kez geçtim, fıçıdaki gübre bitsin diye. en son ektiğim tarla. tarlanın hiçbir yerinde yok, iki kere gübre gelen yerde yaslanma var demekki fazla gübre de tetikliyor. 3. buğday çeşidine göre de yatma oranı değişiyor. mesela midas genesi yada bc lira çeşitleri ni,speten kısa boylu, diğer buğdaylara göre arkadan geliyor kök yapısı daha iyi ve sapı , kardeşleri nispeten daha sağlam. midaslarda yaslanma çok az. genesilerde yaslanma hiç yok. bc lirada çok az. öte yandan enola gibi çeşitler ılıman havada direk boya gitti, yeterli kök yapmadan ve kardeşleri güçlendiremeden.. kök , yağışlardan ötürü ıslanan geniş yaprak aksamını taşımakta güçlük çekiyor, ve akşamki kar yağışında olduğu gibi, buğday yapraklarındaki kar, arkasından gelen karla karışık yağmur sebebiyle iyice ıslandı, ağırlaştı, ve sonuç olarak yattı. nacizane fikirlerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GÜRKAN, post: 821241, member: 160"] [b]Ynt: Buğday görüntülerim[/b] buğdayların maşallahı var. daha da güzel olacaklar inşallah. mevki olarak kırklareli yolu yeniköy nacak tarafı gibi geldi bana. alttaki yapraklarda erken dönem septorya tritici belirtisi gibi geldi bana. kum yerlerde nispeten erken beliriyor. kök boğaz olarak input kullanın. yatma konusuna gelirsek, benim yatan buğdayım yoktu, taa ki akşamki kar yağışına kadar. kar yağışından sonra karla karışık yağmur başladı, sabah baktım ayakta olan buğdaylar ağırlığa dayanamayıp yatmış. tohum en fazla dekara 21 kg attım. genellikle 19-20 kg attım. 1. madde demekki sık ekim bunun kaynağı değil. 2. madde, gözlemlerime göre nerede gübre üst üste binmiş oralarda yaslanma var. genellikle yastıklamalarda. normal sıralarda da üst üste binen yerlerde. hatta bir tarlamın çıkma sırasında iki kez geçtim, fıçıdaki gübre bitsin diye. en son ektiğim tarla. tarlanın hiçbir yerinde yok, iki kere gübre gelen yerde yaslanma var demekki fazla gübre de tetikliyor. 3. buğday çeşidine göre de yatma oranı değişiyor. mesela midas genesi yada bc lira çeşitleri ni,speten kısa boylu, diğer buğdaylara göre arkadan geliyor kök yapısı daha iyi ve sapı , kardeşleri nispeten daha sağlam. midaslarda yaslanma çok az. genesilerde yaslanma hiç yok. bc lirada çok az. öte yandan enola gibi çeşitler ılıman havada direk boya gitti, yeterli kök yapmadan ve kardeşleri güçlendiremeden.. kök , yağışlardan ötürü ıslanan geniş yaprak aksamını taşımakta güçlük çekiyor, ve akşamki kar yağışında olduğu gibi, buğday yapraklarındaki kar, arkasından gelen karla karışık yağmur sebebiyle iyice ıslandı, ağırlaştı, ve sonuç olarak yattı. nacizane fikirlerim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday görüntülerim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt