PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday gübreleme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kirci02" data-source="post: 1302042" data-attributes="member: 4066"><p>Tavsiye niteliğindeki 2 çeşit gübreleme listesini resimde ekledim. Gecen yıl bu listenin benzeri ile (19 kg 20.20. 0 ve 50 kg civarında üre) ile ortalama 750 kg civarında buğday verimi aldık.</p><p>Fakat bu yil trakyada çok kurak bir sezon geçiriyoruz. Dolayısı ile üst gübrelemeyi genelde kuru tarımda yağmurlar belirler. Uygun koşullar oluştuğunda bir sonraki yağmurda atarım vb gibi düşüncelerde olmadan gübreyi bölerek atmakta fayda olacağını düşünüyorum. Örnek olarak geçen yil bolgemiz her ay yağış aldı ve her yağış öncesi muhakkak o ay içinde 12 kg üre attık. Fosfor olayına gelince belki bir miktar az olmuş olabilir ama 250 cc yapraktan takviye yaparak açığın kapanacagini düşünüyorum. Eğer bölgeniz bol yağışli geçer ise buğdaydaki renk değişimleri sürekli kontrol edilerek zamanında gübreleme ile buğdayın zayıf kalmaması sağlanarak fos for eksikliği giderilebilir. Selamlar. [ATTACH=full]42607[/ATTACH][ATTACH=full]42608[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kirci02, post: 1302042, member: 4066"] Tavsiye niteliğindeki 2 çeşit gübreleme listesini resimde ekledim. Gecen yıl bu listenin benzeri ile (19 kg 20.20. 0 ve 50 kg civarında üre) ile ortalama 750 kg civarında buğday verimi aldık. Fakat bu yil trakyada çok kurak bir sezon geçiriyoruz. Dolayısı ile üst gübrelemeyi genelde kuru tarımda yağmurlar belirler. Uygun koşullar oluştuğunda bir sonraki yağmurda atarım vb gibi düşüncelerde olmadan gübreyi bölerek atmakta fayda olacağını düşünüyorum. Örnek olarak geçen yil bolgemiz her ay yağış aldı ve her yağış öncesi muhakkak o ay içinde 12 kg üre attık. Fosfor olayına gelince belki bir miktar az olmuş olabilir ama 250 cc yapraktan takviye yaparak açığın kapanacagini düşünüyorum. Eğer bölgeniz bol yağışli geçer ise buğdaydaki renk değişimleri sürekli kontrol edilerek zamanında gübreleme ile buğdayın zayıf kalmaması sağlanarak fos for eksikliği giderilebilir. Selamlar. [ATTACH=full]42607[/ATTACH][ATTACH=full]42608[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday gübreleme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt