PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday Hesabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 983119" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: Buğday Hesabı</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>sende çok karamsarsın yılmaz hocam</p><p>bu gün 0 traktör alınsa 10 yılda 40 bin kaybettirir ama halihazırdaki bir traktör en fazla 20 bin kaybettirir </p><p>hatta piyasanın dibine vurmuş olan 240 la işlesen şimdi 16 bin 10 yıl sonrada en fazla 13 bine düşer ondan 10 yıl yaşlı 135 fiyatlarını baz alırsak </p><p>hadi 240 la değil 265 yada 285 le işlensin onlarda en fazla 10 bin kaybetiirir 10 yılda bakımdan da bi okadar ancak gider çok hor kullanılmazsa</p><p>askeri ücret işine girersek haftanın 6 günü çalışırsın </p><p>kuru tarımda zaten yılın kaç günü çalışılıyor sen kendin söyle ?</p><p>çiftçilik sadece çiftçilik ve tek yönlü üretim yapıldığı müddetçe karlı değil aksi halde karlı bir meslektir</p><p>örneğin ben sadece zeytin üzerine çalışıyorum</p><p>en fazla 20 gün hasatla uğraşırım </p><p>toplam toprak işlemem 10 gündür bilemedin 15 </p><p>gübrelemeyi bu işlemeler sırasında yaparım ekstra vakit yazmıyorum o yüzden</p><p>budamayı 3 4 günde işçinin durumuna göre en fazla 1 hafta sürer</p><p>yılda 6 defa ilaçlama yaparım ilaçlamayı akşamüstü yapıyorum günün diğer zamanları boş yani izin almaya gerek olmuyor</p><p></p><p>bu işlemler haricinde başka bir işte çalışmayanlarda asgari ücrete denk gelebilecek düzeyde getirisi olan başka bir işte çalışsalar yada hayvancılıkla uğraşsalar ki kuru tarım yapanlar için çok uygundur hayvancılık </p><p> yine ekmemekten daha karlı</p><p>her şeyi geçtim toprakla uğraşırken insanın kafası rahatlıyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 983119, member: 55057"] [b]Ynt: Buğday Hesabı[/b] sende çok karamsarsın yılmaz hocam bu gün 0 traktör alınsa 10 yılda 40 bin kaybettirir ama halihazırdaki bir traktör en fazla 20 bin kaybettirir hatta piyasanın dibine vurmuş olan 240 la işlesen şimdi 16 bin 10 yıl sonrada en fazla 13 bine düşer ondan 10 yıl yaşlı 135 fiyatlarını baz alırsak hadi 240 la değil 265 yada 285 le işlensin onlarda en fazla 10 bin kaybetiirir 10 yılda bakımdan da bi okadar ancak gider çok hor kullanılmazsa askeri ücret işine girersek haftanın 6 günü çalışırsın kuru tarımda zaten yılın kaç günü çalışılıyor sen kendin söyle ? çiftçilik sadece çiftçilik ve tek yönlü üretim yapıldığı müddetçe karlı değil aksi halde karlı bir meslektir örneğin ben sadece zeytin üzerine çalışıyorum en fazla 20 gün hasatla uğraşırım toplam toprak işlemem 10 gündür bilemedin 15 gübrelemeyi bu işlemeler sırasında yaparım ekstra vakit yazmıyorum o yüzden budamayı 3 4 günde işçinin durumuna göre en fazla 1 hafta sürer yılda 6 defa ilaçlama yaparım ilaçlamayı akşamüstü yapıyorum günün diğer zamanları boş yani izin almaya gerek olmuyor bu işlemler haricinde başka bir işte çalışmayanlarda asgari ücrete denk gelebilecek düzeyde getirisi olan başka bir işte çalışsalar yada hayvancılıkla uğraşsalar ki kuru tarım yapanlar için çok uygundur hayvancılık yine ekmemekten daha karlı her şeyi geçtim toprakla uğraşırken insanın kafası rahatlıyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday Hesabı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt