PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday için etken maddelerin hastalıklar üzerindeki etkisini gösterir tablo
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci54" data-source="post: 1320904" data-attributes="member: 248"><p>Mart ayının ilk haftası buğdaylara fungisit için 1. ilaçlamayı yapmayı düşünüyorum...</p><p></p><p>Genelde ilk önce buralarda septorya sonra da pas görülüyor...</p><p></p><p>Buna göre baktığımda benim yaptığım tabloya göre septoryaya karşı en etkili bayer soligor ve basf duett super ilaçları en etkili olanları olarak görünüyor...</p><p></p><p>Basf opera max için kullanım döneminin bayrak yaprak dönemi olduğu yazıyor basf nin sitesinde... Buğdaylar martın başında sapa kalkma dönemine çok yakın olduğu için opera max ilacını 2. atıma uygun görüyorum...</p><p></p><p>Geçen yıl 1. ilaçlamada Basf Duett Super 2. ilaçlama da Dupont Aconto Plus kullanmıştım... Memnun kalmıştım açıkcası... Ama Opera Max ın bitkiyi yeşil tuttuğu ve verimde fark yarattığı söyleniyor... Bu yüzden </p><p>opera max kullanasım var 2. ilaçlama da... </p><p></p><p>Bayer Soligor hiç kullanmadım... Bilmiyorum... Kullanabilirim iyiyse 1. ilaçlama da...</p><p></p><p>Tabi bu ilaçların fiyatları da önemli... </p><p></p><p>Geçen yıl 5 Litre Basf Duett Superi Mart başında 500 TL ye peşin almıştım... </p><p></p><p>İki hafta önce birisi bana Basf Duett Superin 5 Litresini 450 TL ye teklif etti... Aynı zamanda Basf Opera Maxın da 5 Litresini 450 TL ye sayarım dedi... </p><p></p><p>Geçen yıl aldığım kişi ise bana bu yıl 600 TL ye geliyor sana nasıl o fiyata veriyor dedi...</p><p></p><p>Ben mi geçen yıl kazık yedim yoksa bu düşük fiyatlı ürünler sahte mi bilemedim... Spotçular malı indirimli satarlar da bu kadar mı indirimli olur acaba...!!!</p><p></p><p>Geçen burda biri bayer soligor peşin 125 TL yazmış... </p><p></p><p>Arkadaşlar fiyat bilgilerini de yazarsanız kafamızdaki sahte mi gerçek mi acaba diye düşünmekten kurtuluruz...!!!</p><p></p><p>Küçük bir anektod...</p><p></p><p>Ben kimya mühendisiyim... Geçen yıl Ziraat mühendisleri odası başkanı Özden beyle yemekte konuşuyorduk... Kendisinin Bayerden emekli olduğunu söyledi... Larvin ilacının sahtesini kendileri de gözle bakarak ayırt edemediklerini söylemişti... Laboratuvarda inceleme sonunda maya olduğu tespit edilmiş... Demek istediğim ucuza alayım derken işin ucunda kandırılmak da var... </p><p></p><p>Sizin önerileriniz nedir bu konuda acaba...!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci54, post: 1320904, member: 248"] Mart ayının ilk haftası buğdaylara fungisit için 1. ilaçlamayı yapmayı düşünüyorum... Genelde ilk önce buralarda septorya sonra da pas görülüyor... Buna göre baktığımda benim yaptığım tabloya göre septoryaya karşı en etkili bayer soligor ve basf duett super ilaçları en etkili olanları olarak görünüyor... Basf opera max için kullanım döneminin bayrak yaprak dönemi olduğu yazıyor basf nin sitesinde... Buğdaylar martın başında sapa kalkma dönemine çok yakın olduğu için opera max ilacını 2. atıma uygun görüyorum... Geçen yıl 1. ilaçlamada Basf Duett Super 2. ilaçlama da Dupont Aconto Plus kullanmıştım... Memnun kalmıştım açıkcası... Ama Opera Max ın bitkiyi yeşil tuttuğu ve verimde fark yarattığı söyleniyor... Bu yüzden opera max kullanasım var 2. ilaçlama da... Bayer Soligor hiç kullanmadım... Bilmiyorum... Kullanabilirim iyiyse 1. ilaçlama da... Tabi bu ilaçların fiyatları da önemli... Geçen yıl 5 Litre Basf Duett Superi Mart başında 500 TL ye peşin almıştım... İki hafta önce birisi bana Basf Duett Superin 5 Litresini 450 TL ye teklif etti... Aynı zamanda Basf Opera Maxın da 5 Litresini 450 TL ye sayarım dedi... Geçen yıl aldığım kişi ise bana bu yıl 600 TL ye geliyor sana nasıl o fiyata veriyor dedi... Ben mi geçen yıl kazık yedim yoksa bu düşük fiyatlı ürünler sahte mi bilemedim... Spotçular malı indirimli satarlar da bu kadar mı indirimli olur acaba...!!! Geçen burda biri bayer soligor peşin 125 TL yazmış... Arkadaşlar fiyat bilgilerini de yazarsanız kafamızdaki sahte mi gerçek mi acaba diye düşünmekten kurtuluruz...!!! Küçük bir anektod... Ben kimya mühendisiyim... Geçen yıl Ziraat mühendisleri odası başkanı Özden beyle yemekte konuşuyorduk... Kendisinin Bayerden emekli olduğunu söyledi... Larvin ilacının sahtesini kendileri de gözle bakarak ayırt edemediklerini söylemişti... Laboratuvarda inceleme sonunda maya olduğu tespit edilmiş... Demek istediğim ucuza alayım derken işin ucunda kandırılmak da var... Sizin önerileriniz nedir bu konuda acaba...!!! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday için etken maddelerin hastalıklar üzerindeki etkisini gösterir tablo
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt