PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Buğday ot ilacı ile kök boğaz arası kaç gün olmalı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="EnesEkmekcioğlu" data-source="post: 1119783" data-attributes="member: 76567"><p>İlaçların ayrı ayrı atılmasının sebeplerinden biri;iki ilaç karıştırıldığında birisinin çökelme ihtimalinin olması, diğer sebebi ise; bir ilacın diğer ilacın etkisini azaltması ve zararlı üzerinde istenilen durumun oluşamaması durumudur.Örneğin; Bir ot ilacı ile mantar ilacını karıştırdığınızda,mantar ilacı ot ilacının etkisini düşürebilir -mesela gökbaşı yada köygöçüreni öldürmeyebilir.-Ben bu sene kendi atacağım ilaçları söyleyim.Bugdaylara Ot ilacı Mikado mantar içinde Tocata atacam.Bu ikisi karıştırılarak atılabilir ama ben ayrı ayrı atacam.Arpalara da ot ilacı geniş yapraklilar için Corvette+Ralon(dar yapraklilar için) atacam.İkisi de ot ilacı ama ben bunları da karistirmyacagim.Karışım olduğunda ralonun yaban yulafi üzerindeki etkisi düşüyor.Yaban yulafi olmayan arpa ve bugdaylara sadece corvette atıyorum.Bir de ot ilaçları ile birlikte iz elementlerinin olduğu yaprak gubresi karıştırıyorum.(Örn:Atomix)Ot ilacı ile bu gubrenin herhangi bir sıkıntısının olduğunu hiç görmedim ve duymadım.Ayrıca hangi ilaç olursa olsun en az dekara 30 l su ile atıyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="EnesEkmekcioğlu, post: 1119783, member: 76567"] İlaçların ayrı ayrı atılmasının sebeplerinden biri;iki ilaç karıştırıldığında birisinin çökelme ihtimalinin olması, diğer sebebi ise; bir ilacın diğer ilacın etkisini azaltması ve zararlı üzerinde istenilen durumun oluşamaması durumudur.Örneğin; Bir ot ilacı ile mantar ilacını karıştırdığınızda,mantar ilacı ot ilacının etkisini düşürebilir -mesela gökbaşı yada köygöçüreni öldürmeyebilir.-Ben bu sene kendi atacağım ilaçları söyleyim.Bugdaylara Ot ilacı Mikado mantar içinde Tocata atacam.Bu ikisi karıştırılarak atılabilir ama ben ayrı ayrı atacam.Arpalara da ot ilacı geniş yapraklilar için Corvette+Ralon(dar yapraklilar için) atacam.İkisi de ot ilacı ama ben bunları da karistirmyacagim.Karışım olduğunda ralonun yaban yulafi üzerindeki etkisi düşüyor.Yaban yulafi olmayan arpa ve bugdaylara sadece corvette atıyorum.Bir de ot ilaçları ile birlikte iz elementlerinin olduğu yaprak gubresi karıştırıyorum.(Örn:Atomix)Ot ilacı ile bu gubrenin herhangi bir sıkıntısının olduğunu hiç görmedim ve duymadım.Ayrıca hangi ilaç olursa olsun en az dekara 30 l su ile atıyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Buğday ot ilacı ile kök boğaz arası kaç gün olmalı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt