PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
BUĞDAY VE ARPADA VERİM ARTIRAN SIRADIŞI METOTLAR...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 399143" data-attributes="member: 25346"><p><strong>Ynt: BUĞDAY VE ARPADA VERİM ARTIRAN SIRADIŞI METOTLAR...</strong></p><p></p><p>bir internet sitesin de görmüştüm bu metodu arkadaşlar üniversitelerin tigemin birçok araştırmaları adaptaston denemeleri ve sayre bir sürü araştırmalar var işte bunlardan aklımda kalan bitanesii,,birçok parsele bölünmüş aynı toprak yapısına sahip alanlarda yapılmış konu bayaa uzun ama ben kısaca burada size anlatmaya çalışacam değişik ekim metotları denenerek en verimli hangisi ona bakılmış uygulama tokak ve tarm 92 arpaları kullanılarak deneme yapılmış parselinin birin de toprak beş altı santim sıyrılıp arpalar elle rastgele sıyrılan toprağa sacılmış sonra gübre aynı şekide saçılış ve tekrar toprakla kapatılmış birinde normal mibzerle normal ekim yapılmış birinde mibzerin tohum ve gübre ayarı yarıya düşürülüp önce normal ekilmiş sonra aynı parsel ekime 90dik (KARE ÇİZECEK) sekilde ekilmiş. başka parselde tohum ve gübre ayarı yine yarıya düşürülüp normal bi şekilde ekilmiş daha sonrada ekime 45 derece açı çizecek şekilde ikinci kez ekilmiş (baklava dilimi çizecek şekilde)..BİRÇOK denemeyi aynı anda yapmışlar bazı parselde tohumu metre kareye 300-400 bazılarından400-500 bazılarında 500- 600 dane gelecek şekilde yapmışlar.. sonuçta bizim uygulaya bileceğimiz hem başaktaki dane hem dekara verim bakımında benim çıkartığım sonuç ekime 45 derece açı çizecek şekilde (baklava dilimi ) yapılan ekimdir tabi bu iki defa yakıt yakmak oluyor ama sonuçlar orada yapılan deneme sonuçları gibi olursa dekara 100 kg dan fazla verim dolgun dane yüksek hektolitre vb kazaçlar oluyorr.. arkadaşlar daha detaylı bilgi için sitennin adresini çok aradım ama bulamıyorum bulunca buradan size yazarım (tarım dergisi diye bi siteidi ama tekrar armalarım da bulamadım)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 399143, member: 25346"] [b]Ynt: BUĞDAY VE ARPADA VERİM ARTIRAN SIRADIŞI METOTLAR...[/b] bir internet sitesin de görmüştüm bu metodu arkadaşlar üniversitelerin tigemin birçok araştırmaları adaptaston denemeleri ve sayre bir sürü araştırmalar var işte bunlardan aklımda kalan bitanesii,,birçok parsele bölünmüş aynı toprak yapısına sahip alanlarda yapılmış konu bayaa uzun ama ben kısaca burada size anlatmaya çalışacam değişik ekim metotları denenerek en verimli hangisi ona bakılmış uygulama tokak ve tarm 92 arpaları kullanılarak deneme yapılmış parselinin birin de toprak beş altı santim sıyrılıp arpalar elle rastgele sıyrılan toprağa sacılmış sonra gübre aynı şekide saçılış ve tekrar toprakla kapatılmış birinde normal mibzerle normal ekim yapılmış birinde mibzerin tohum ve gübre ayarı yarıya düşürülüp önce normal ekilmiş sonra aynı parsel ekime 90dik (KARE ÇİZECEK) sekilde ekilmiş. başka parselde tohum ve gübre ayarı yine yarıya düşürülüp normal bi şekilde ekilmiş daha sonrada ekime 45 derece açı çizecek şekilde ikinci kez ekilmiş (baklava dilimi çizecek şekilde)..BİRÇOK denemeyi aynı anda yapmışlar bazı parselde tohumu metre kareye 300-400 bazılarından400-500 bazılarında 500- 600 dane gelecek şekilde yapmışlar.. sonuçta bizim uygulaya bileceğimiz hem başaktaki dane hem dekara verim bakımında benim çıkartığım sonuç ekime 45 derece açı çizecek şekilde (baklava dilimi ) yapılan ekimdir tabi bu iki defa yakıt yakmak oluyor ama sonuçlar orada yapılan deneme sonuçları gibi olursa dekara 100 kg dan fazla verim dolgun dane yüksek hektolitre vb kazaçlar oluyorr.. arkadaşlar daha detaylı bilgi için sitennin adresini çok aradım ama bulamıyorum bulunca buradan size yazarım (tarım dergisi diye bi siteidi ama tekrar armalarım da bulamadım) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
BUĞDAY VE ARPADA VERİM ARTIRAN SIRADIŞI METOTLAR...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt