PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday Yetiştiriciliği ve Biyolojik Preparatlarla Kaplama Uygulamaları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="adurak59" data-source="post: 1440856" data-attributes="member: 77588"><p>Bu tabloya göre son kademe tohum ektiğimi düşünüyorum. Bu zamanda tohum üreten bir firmanın sürme,rastıklı tohum çıkarma ihtimalinide sıfır olduğunu varsayıyorum. Olsa da zaten fungusitle kaplıyorlar. Ot tohumu da etkisiz eleman görüyorum tarlamızda zaten onun yüzbin katı tohum vardır. 1 kg içinde farklı tohum adedi 40 ise etkisiz eleman neden 1000 dane ağırlığı 25-55gr arası değişiyor genelde buğday tohumlarında. Şimdi beyaz sertifika ya da mavi ne fark olur. Islah farklı çeşit özelliklerini birleştirmek için yapılır benim bildiğim. Sertifikasyon benim gözümde fazla para kazanmak için kılıf. Sertifikalının da verime etkisi benim tecrübeme göre cılız,kırık tane barındırmaması. Hepsi iri tohum oluyor genelde. En iri tohumlar da en iyi çimlenme kapasitesine sahiptir. Sebebi de çimlenen bitkiye daha fazla ilk besin kaynağı içermesidir. Yeni zelandalı buğday rekortmeni bu yüzden 1000 dane ağırlığı 55 gr olan tohumları ektiğini anlatır. Ben bugün yabancı kaynaklardan da baktım yerli kaynaklardan da sertifikanın verime etkisi konusunda bir çalışma bulamadım. Öyle olsa zaten daha yüksek fiyata beyaz sertifikalı tohum satmak için her türlü reklamı yaparlardı. Daha önce dediğim gibi biçerdöverin farklı tarladan getirdiği başka çesitlerle karışmış buğdaydan tohumluk bırakırsak ve bunlar zıt özellikli erkenci veya geççi ya da uzun bitki boylu,kısa bitki boylu tohumlarsa ekim tarihiniz,sıklık veya gübreleme bu bitkiyi etkiler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adurak59, post: 1440856, member: 77588"] Bu tabloya göre son kademe tohum ektiğimi düşünüyorum. Bu zamanda tohum üreten bir firmanın sürme,rastıklı tohum çıkarma ihtimalinide sıfır olduğunu varsayıyorum. Olsa da zaten fungusitle kaplıyorlar. Ot tohumu da etkisiz eleman görüyorum tarlamızda zaten onun yüzbin katı tohum vardır. 1 kg içinde farklı tohum adedi 40 ise etkisiz eleman neden 1000 dane ağırlığı 25-55gr arası değişiyor genelde buğday tohumlarında. Şimdi beyaz sertifika ya da mavi ne fark olur. Islah farklı çeşit özelliklerini birleştirmek için yapılır benim bildiğim. Sertifikasyon benim gözümde fazla para kazanmak için kılıf. Sertifikalının da verime etkisi benim tecrübeme göre cılız,kırık tane barındırmaması. Hepsi iri tohum oluyor genelde. En iri tohumlar da en iyi çimlenme kapasitesine sahiptir. Sebebi de çimlenen bitkiye daha fazla ilk besin kaynağı içermesidir. Yeni zelandalı buğday rekortmeni bu yüzden 1000 dane ağırlığı 55 gr olan tohumları ektiğini anlatır. Ben bugün yabancı kaynaklardan da baktım yerli kaynaklardan da sertifikanın verime etkisi konusunda bir çalışma bulamadım. Öyle olsa zaten daha yüksek fiyata beyaz sertifikalı tohum satmak için her türlü reklamı yaparlardı. Daha önce dediğim gibi biçerdöverin farklı tarladan getirdiği başka çesitlerle karışmış buğdaydan tohumluk bırakırsak ve bunlar zıt özellikli erkenci veya geççi ya da uzun bitki boylu,kısa bitki boylu tohumlarsa ekim tarihiniz,sıklık veya gübreleme bu bitkiyi etkiler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday Yetiştiriciliği ve Biyolojik Preparatlarla Kaplama Uygulamaları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt