PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
BUĞDAY???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 425260" data-attributes="member: 25346"><p><strong>Ynt: BUĞDAY???</strong></p><p></p><p>valla kardeş son iki senedir yağmur bol yagıyor verimler hep üst düzey ama şunu gözlemledim kardeş sayısını çoğalmak önemli ama asıl önemli ve kilit nokta o kardeşleri yaşatmak beslemek baharın iyi beslemezsen kardeşleri kaybı çok oluyor özellikle soguktan ve ençok kayıpta arpada yaşanıyor ..oyüzden kardeş artırmak tan ziyade onu yaştmak çok önemli özellikle soğuktann.korumak bunu bizzat yaşadım sende baharın ekin arpa yeni kelle ye davrandıgın da topraktan yolup çıkar hatta ekin biçildikten sonra bile kalan sapı topraktan yol orada ölen kardeşleri görebilirsin ve sanki ailenden birini kaybetmişin gibi üzülüyor insan ...özellikle nisan ve mayıs çok soğuk geçti şimdi diyeceksin tamam anladıkta çözüm ne diye çözüm bol azot uygulamak uyguladıgın azotu 2 ye 3 e bölüp tabii yagış devam ettikçe uygulamak ha asıl sorduğun soruya gelince ilacı kullandığım seneler dediğim gibi bol yağış olduğu için birşey söyleyemem ama yandaki tarla komşularıma göre herzaman benim ekin daha canlı duruyor hasattata hep onlarınkini geçiyor birde diğer gözlemim ilacın kalan kısmını (ekimde tohum kaplamada kullandığım dasol radikson) holderle ilaç atarken su ile özeyip humuk asitle karıştırıp uyguladıgım kısımda ekin daha yeşil daha canlı durdu geç saradı hatta bazı yerlerde yatmalar oldu aynı olay ilacı kullanmadığım yerde gözlemlemedim... özet olarak kardeşleri yaşatması daha önemli bahar soğuk olunca yağışa paralel azot uygula( erken uygulamada üre .. diğerlerinde33 lük 26 lık gübre) 5 kio 3 kilo olsun ama uygulaa...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 425260, member: 25346"] [b]Ynt: BUĞDAY???[/b] valla kardeş son iki senedir yağmur bol yagıyor verimler hep üst düzey ama şunu gözlemledim kardeş sayısını çoğalmak önemli ama asıl önemli ve kilit nokta o kardeşleri yaşatmak beslemek baharın iyi beslemezsen kardeşleri kaybı çok oluyor özellikle soguktan ve ençok kayıpta arpada yaşanıyor ..oyüzden kardeş artırmak tan ziyade onu yaştmak çok önemli özellikle soğuktann.korumak bunu bizzat yaşadım sende baharın ekin arpa yeni kelle ye davrandıgın da topraktan yolup çıkar hatta ekin biçildikten sonra bile kalan sapı topraktan yol orada ölen kardeşleri görebilirsin ve sanki ailenden birini kaybetmişin gibi üzülüyor insan ...özellikle nisan ve mayıs çok soğuk geçti şimdi diyeceksin tamam anladıkta çözüm ne diye çözüm bol azot uygulamak uyguladıgın azotu 2 ye 3 e bölüp tabii yagış devam ettikçe uygulamak ha asıl sorduğun soruya gelince ilacı kullandığım seneler dediğim gibi bol yağış olduğu için birşey söyleyemem ama yandaki tarla komşularıma göre herzaman benim ekin daha canlı duruyor hasattata hep onlarınkini geçiyor birde diğer gözlemim ilacın kalan kısmını (ekimde tohum kaplamada kullandığım dasol radikson) holderle ilaç atarken su ile özeyip humuk asitle karıştırıp uyguladıgım kısımda ekin daha yeşil daha canlı durdu geç saradı hatta bazı yerlerde yatmalar oldu aynı olay ilacı kullanmadığım yerde gözlemlemedim... özet olarak kardeşleri yaşatması daha önemli bahar soğuk olunca yağışa paralel azot uygula( erken uygulamada üre .. diğerlerinde33 lük 26 lık gübre) 5 kio 3 kilo olsun ama uygulaa... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
BUĞDAY???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt