PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
bugdaya aralik doneminde sulfat mi uremi atilmali ? sizce
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1363677" data-attributes="member: 86165"><p>Sulfat da olur nitropower da olur ancak tüketeceği miktarı çok aşmamak gerek.</p><p>çimlenme dönemi 3kg</p><p>kardeşleme dönemi 3kg</p><p>sapa kalkma 6kg </p><p>başak-çiçeklenme 3kg</p><p>tane dolum 1kg </p><p></p><p>Ortalama böyle bir tüketimi olur yağış nem sıcaklık toprak canlılığı gibi etkenlere göre %50ye kadar tüketim miktarı değişir tabi ancak kardeşleme başında 5kg saf azot verilirse fazla gelir. Yağış az olursa yakar nitrata dönüşüp de kullanamadığı miktar yıkanır. </p><p></p><p>Biz de kasım 15 ideal ekim tarihi. Ocak şubat en soğuk aylar. 15 kasım ekilişe ocak başı 10 kg nitropower 15 kg sülfat 7 kg üre verirdim.</p><p>şubat başı 15-20 kg üre mart sonuna kadar da 20-25 kg nitrat. 600-800 mm yağış görüyoruz biz de. Toprakta 300-450 kg gibi bir potasyum var yatma sorunu yaşamıyorum hiç. Dengeli beslenip yatan ne arpa gördüm ne buğday. </p><p></p><p>Tabi sapa kalkım dönemi atılan üreler nitrata dönüşüp aşırı tüketim başladığında bitkinin sağlıklı olması şart. Bunun için nitratın aminoasite çevrilmesinde molibden çok önemli bence. Potasyumun taşınmasında da mangan. Ben özellikle sapa kalkım öncesinde çinkonun yanında mangan sülfat da veriyorum ve molibdeni yüksek bir combi veya dozajı ayarlayabilirim derseniz sodyum molibdat da alınabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1363677, member: 86165"] Sulfat da olur nitropower da olur ancak tüketeceği miktarı çok aşmamak gerek. çimlenme dönemi 3kg kardeşleme dönemi 3kg sapa kalkma 6kg başak-çiçeklenme 3kg tane dolum 1kg Ortalama böyle bir tüketimi olur yağış nem sıcaklık toprak canlılığı gibi etkenlere göre %50ye kadar tüketim miktarı değişir tabi ancak kardeşleme başında 5kg saf azot verilirse fazla gelir. Yağış az olursa yakar nitrata dönüşüp de kullanamadığı miktar yıkanır. Biz de kasım 15 ideal ekim tarihi. Ocak şubat en soğuk aylar. 15 kasım ekilişe ocak başı 10 kg nitropower 15 kg sülfat 7 kg üre verirdim. şubat başı 15-20 kg üre mart sonuna kadar da 20-25 kg nitrat. 600-800 mm yağış görüyoruz biz de. Toprakta 300-450 kg gibi bir potasyum var yatma sorunu yaşamıyorum hiç. Dengeli beslenip yatan ne arpa gördüm ne buğday. Tabi sapa kalkım dönemi atılan üreler nitrata dönüşüp aşırı tüketim başladığında bitkinin sağlıklı olması şart. Bunun için nitratın aminoasite çevrilmesinde molibden çok önemli bence. Potasyumun taşınmasında da mangan. Ben özellikle sapa kalkım öncesinde çinkonun yanında mangan sülfat da veriyorum ve molibdeni yüksek bir combi veya dozajı ayarlayabilirim derseniz sodyum molibdat da alınabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
bugdaya aralik doneminde sulfat mi uremi atilmali ? sizce
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt