PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda çalınma...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="VuuuuM" data-source="post: 1129065" data-attributes="member: 77030"><p>Bilgileriniz için teşekkür ederim çok işime yarayacak. Misal vereyim burda max dönüme alınan verim 300 zor görür. Bu şartlarda tarım dönmüyor.</p><p> Yurt dışında tarım yapan kişiler hep mühendis bizde ise sözüm meclisten dışarı nerde okumamış bir iş tutturamayan varsa geri köyüne gelip Ekim biçim yapıyor. İşte buda bilinçsiz tarım olayı yapıyor. </p><p></p><p> Köyümde 3kişi holder takıp ilaçlama yapınca millet ilaçlama zamanı geldi zannediyor herkez ilaç atıyor. Oysa tarlanın ve içindeki mahsülün durumuna ve hava şartlarına göre ilaç yapılmalı. </p><p></p><p> Geçtiğimiz senelerde biri dip patlatma denilen aleti aldı. Köye ilk geldiğinde herkez kınadı... Şimdi herkesin kapının önünde sıfır dip patlatma var. </p><p></p><p> Yani ne görülürse o yapılıyor. Bu kez bizde bilgi sahibi olmadan millet ne ilaç ne gübre atıyorsa aynısını kullanıyoruz belki de üre fazla toprakta ama komşu üre atıyor diye bende atıyorum. Bu sebeble sizlerin değerli bilgilerine ihtiyacım var. BİRDAHA ki sezona çok farklı bir şekilde girip yüksek verim alarak sadece kendim değil köyümün tarıma olan bakış açısını değiştirmek istiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="VuuuuM, post: 1129065, member: 77030"] Bilgileriniz için teşekkür ederim çok işime yarayacak. Misal vereyim burda max dönüme alınan verim 300 zor görür. Bu şartlarda tarım dönmüyor. Yurt dışında tarım yapan kişiler hep mühendis bizde ise sözüm meclisten dışarı nerde okumamış bir iş tutturamayan varsa geri köyüne gelip Ekim biçim yapıyor. İşte buda bilinçsiz tarım olayı yapıyor. Köyümde 3kişi holder takıp ilaçlama yapınca millet ilaçlama zamanı geldi zannediyor herkez ilaç atıyor. Oysa tarlanın ve içindeki mahsülün durumuna ve hava şartlarına göre ilaç yapılmalı. Geçtiğimiz senelerde biri dip patlatma denilen aleti aldı. Köye ilk geldiğinde herkez kınadı... Şimdi herkesin kapının önünde sıfır dip patlatma var. Yani ne görülürse o yapılıyor. Bu kez bizde bilgi sahibi olmadan millet ne ilaç ne gübre atıyorsa aynısını kullanıyoruz belki de üre fazla toprakta ama komşu üre atıyor diye bende atıyorum. Bu sebeble sizlerin değerli bilgilerine ihtiyacım var. BİRDAHA ki sezona çok farklı bir şekilde girip yüksek verim alarak sadece kendim değil köyümün tarıma olan bakış açısını değiştirmek istiyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda çalınma...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt