PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 901454" data-attributes="member: 51874"><p><strong>Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı</strong></p><p></p><p>Bugdayda cinko konusu acilmisken, bir suredir aklima takilan bir durum var. Soyle ki bir tarlada taban gubresi yeterli kullanilmadigi icin verilecek fosfor miktarini yapraktan takviye etmek istiyorum. Bunun icin gubretas MAP ile onerilen miktarda ot ilacina karistirip kardeslenme doneminde vermeyi planliyorum. Topraklarda cinko eksikligi de var, ot ilacindan sonra da baskaca bir sekilde holder giremeyecek muhtemelen tarlaya, dolaysiyla kardeslenme doneminde cinko vermek de faydali. Ancak fosfor cinkonun alimini zorlastiriyor bu durumda cinkonun selatli hazir formundan kullanacak olsam kardeslenmede tek uygulama ile :</p><p></p><p>herbisit + selatli cinko + MAP mi?</p><p>herbisit +selatli cinko mu?</p><p>herbisit + MAP mi ?</p><p></p><p>hangisi daha verimli olur sizce ?</p><p></p><p>not: verilen gubre dekara 22kg Gubretas super ekin. ~5.5kg/dk P , ~110gr/dk Zn yapiyor. Toprak 30% kirecli, pH 7.7</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 901454, member: 51874"] [b]Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı[/b] Bugdayda cinko konusu acilmisken, bir suredir aklima takilan bir durum var. Soyle ki bir tarlada taban gubresi yeterli kullanilmadigi icin verilecek fosfor miktarini yapraktan takviye etmek istiyorum. Bunun icin gubretas MAP ile onerilen miktarda ot ilacina karistirip kardeslenme doneminde vermeyi planliyorum. Topraklarda cinko eksikligi de var, ot ilacindan sonra da baskaca bir sekilde holder giremeyecek muhtemelen tarlaya, dolaysiyla kardeslenme doneminde cinko vermek de faydali. Ancak fosfor cinkonun alimini zorlastiriyor bu durumda cinkonun selatli hazir formundan kullanacak olsam kardeslenmede tek uygulama ile : herbisit + selatli cinko + MAP mi? herbisit +selatli cinko mu? herbisit + MAP mi ? hangisi daha verimli olur sizce ? not: verilen gubre dekara 22kg Gubretas super ekin. ~5.5kg/dk P , ~110gr/dk Zn yapiyor. Toprak 30% kirecli, pH 7.7 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt