PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 902092" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Buğday ' ın ekim ve gelişim zamanları bölgeye göre ciddi değişim gösterdiği için tarih vermek pek doğru olmaz. Malum, daha buğdayını ekmemiş olan arkaşlarımız var (örnek: Ali Saraç/Manisa)</p><p></p><p>Gelişime göre konuşmak gerekirse, şahsi görüşüm en doğru zaman kardeşlenme ortası. Kardeşlenme sonuna bile kalmamak lazım. </p><p></p><p>Çünkü yapılan birçok araştırmada, sapa kalkım sonrası yapılan yoğun azotlu gübrelemenin başak boyunu (dolayısı ile tane verimini) olumsuz etkilediği kanıtlanmış. </p><p></p><p>Ikinci etken de yağış. Sene çok yağışlı geçiyorsa taban gübresindeki azot hızla yıkanıyor ve bitki kardeşlenme başı ve ortasında azot sıkıntısı çekiyor. Bu tarz çok yağışlı senelerde üreyi 2 ' ye bölüp kardeşlenme başında 10kg, kardeşlenme ortasında ise 15kg olarak (toplam 25kg) atmak hem stresi engelliyor, hem de yıkanma dolayısı ile oluşacak kaybı azaltıyor. Lakin iklim kurak seyrediyorsa, tek seferde 20 kg uygulamak daha mantıklı. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Zamanı geldikçe hem kendi yaptığım, hem de çevremde başarılı olmuş uygulamaları, artı neticeleri ile birlikte yazmayı planlıyorum bu yıl. Bakalım inşallah bi aksilik olmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 902092, member: 21067"] [b]Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı[/b] Buğday ' ın ekim ve gelişim zamanları bölgeye göre ciddi değişim gösterdiği için tarih vermek pek doğru olmaz. Malum, daha buğdayını ekmemiş olan arkaşlarımız var (örnek: Ali Saraç/Manisa) Gelişime göre konuşmak gerekirse, şahsi görüşüm en doğru zaman kardeşlenme ortası. Kardeşlenme sonuna bile kalmamak lazım. Çünkü yapılan birçok araştırmada, sapa kalkım sonrası yapılan yoğun azotlu gübrelemenin başak boyunu (dolayısı ile tane verimini) olumsuz etkilediği kanıtlanmış. Ikinci etken de yağış. Sene çok yağışlı geçiyorsa taban gübresindeki azot hızla yıkanıyor ve bitki kardeşlenme başı ve ortasında azot sıkıntısı çekiyor. Bu tarz çok yağışlı senelerde üreyi 2 ' ye bölüp kardeşlenme başında 10kg, kardeşlenme ortasında ise 15kg olarak (toplam 25kg) atmak hem stresi engelliyor, hem de yıkanma dolayısı ile oluşacak kaybı azaltıyor. Lakin iklim kurak seyrediyorsa, tek seferde 20 kg uygulamak daha mantıklı. Zamanı geldikçe hem kendi yaptığım, hem de çevremde başarılı olmuş uygulamaları, artı neticeleri ile birlikte yazmayı planlıyorum bu yıl. Bakalım inşallah bi aksilik olmaz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt