PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 937694" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı</strong></p><p></p><p><strong>Şelatlama</strong> hususuna değinmek istiyorum. Bitkiler kök ve yapraklardan alacağı şeyleri alırlar. Kökü insan ağzına, yapraklarıda buruna benzetebiliriz. Şimdi gelelim konuya. Bitki yapraklarındaki gözenekler yani <strong>Stomalar</strong> çok çok çok <strong>küçük</strong> gözeneklerdir. Mikro makro besin elementleri tek başlarına o gözeneklerden geçemezler. Nedeni ise atom/molekül boyutlarının gözeneğe göre çok çok çok <strong>büyük</strong> olması. Firmalar, bu elementlerin bitkiye çabucak geçebilmesi için yapraktan uygulama önermektedirler. Bana göre bunları toprağa vermek daha iyidir ama neyse. Bu elementler yapraklardan tek başlarına geçemeyecekleri için firmalar <strong>kimyasala</strong> başvurmaktadırlar. Bu kimyasalların başında <strong>EDTA</strong> (Ethylenediaminetetraacetic acid) gelmektedir. EDTA o elementleri + - iyonlaşma esasına göre çeker ve kaplar. Resimde göreceksiniz. Ve böylece bitkiyi de aldatarak o gözeneklerden girmesini sağlar. </p><p>Gelelim <strong>humik fulvik asite</strong>. Piyasadan sıvı halde aldığımız humik asitler ki ben ona yalnızca humik asit diyemem. Çünkü içinde fulvik asitler, polisakkaritler, vs vs vardır. Bir kere şunu bilmemiz gerekir. Humik asitlerin molekül boyutu çok çok çok <strong>büyüktür</strong>. Bitkinin yaprağından giremez. Biz bunu yaprağa uyguladığımız zaman sıvı form yaprağı saracak ve bitkinin nefes almasını da bir süre engelleyecektir. Biz bu <strong>DOĞAL ŞELATLAMAYI</strong> sadece <strong>saf FULVİK ASİT</strong> ile yapabiliriz. Zannetmiyorum ki piyasada saf halde fulvik asit bulalım. Fulvik ve humik asidin saf halde amerikadaki fiyatı <strong>50-100 cc 25$-110$ </strong>arasında değişiyor. Bizlerin alıpta <strong>Yapraktan</strong> uyguladığı o Humik asitler belkide bitkiye % 5-10 aralığında etkiyor ve paramız boşuna gidiyor. Onun için Humik Fulvik asit çözeltisini <strong>TOPRAĞA UYGULAYALIM</strong>. </p><p></p><p></p><p>Yakın zamanda üniversite bünyesinde Tübitak Ar-Ge projesine başlıyorum nasipse. Detayları sizlere vereceğim. Nasip olurda başarılı olursam ticari olarak üretime başlayacağım. Sizlerden ricam ürünleri alırken analiz raporlarına bakmanız ve kaliteli firmalardan ürünleri almanızdır. Fiyatı 8 TL den aşağı olan çözeltiler bana güven vermemektedir. Birde bidonların diplerinde katı partiküller varsa o firmayı kullanmamanız ve katı partikülleri ilaç makinesına atmamanız olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 937694, member: 919"] [b]Ynt: Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı[/b] [b]Şelatlama[/b] hususuna değinmek istiyorum. Bitkiler kök ve yapraklardan alacağı şeyleri alırlar. Kökü insan ağzına, yapraklarıda buruna benzetebiliriz. Şimdi gelelim konuya. Bitki yapraklarındaki gözenekler yani [b]Stomalar[/b] çok çok çok [b]küçük[/b] gözeneklerdir. Mikro makro besin elementleri tek başlarına o gözeneklerden geçemezler. Nedeni ise atom/molekül boyutlarının gözeneğe göre çok çok çok [b]büyük[/b] olması. Firmalar, bu elementlerin bitkiye çabucak geçebilmesi için yapraktan uygulama önermektedirler. Bana göre bunları toprağa vermek daha iyidir ama neyse. Bu elementler yapraklardan tek başlarına geçemeyecekleri için firmalar [b]kimyasala[/b] başvurmaktadırlar. Bu kimyasalların başında [b]EDTA[/b] (Ethylenediaminetetraacetic acid) gelmektedir. EDTA o elementleri + - iyonlaşma esasına göre çeker ve kaplar. Resimde göreceksiniz. Ve böylece bitkiyi de aldatarak o gözeneklerden girmesini sağlar. Gelelim [b]humik fulvik asite[/b]. Piyasadan sıvı halde aldığımız humik asitler ki ben ona yalnızca humik asit diyemem. Çünkü içinde fulvik asitler, polisakkaritler, vs vs vardır. Bir kere şunu bilmemiz gerekir. Humik asitlerin molekül boyutu çok çok çok [b]büyüktür[/b]. Bitkinin yaprağından giremez. Biz bunu yaprağa uyguladığımız zaman sıvı form yaprağı saracak ve bitkinin nefes almasını da bir süre engelleyecektir. Biz bu [b]DOĞAL ŞELATLAMAYI[/b] sadece [b]saf FULVİK ASİT[/b] ile yapabiliriz. Zannetmiyorum ki piyasada saf halde fulvik asit bulalım. Fulvik ve humik asidin saf halde amerikadaki fiyatı [b]50-100 cc 25$-110$ [/b]arasında değişiyor. Bizlerin alıpta [b]Yapraktan[/b] uyguladığı o Humik asitler belkide bitkiye % 5-10 aralığında etkiyor ve paramız boşuna gidiyor. Onun için Humik Fulvik asit çözeltisini [b]TOPRAĞA UYGULAYALIM[/b]. Yakın zamanda üniversite bünyesinde Tübitak Ar-Ge projesine başlıyorum nasipse. Detayları sizlere vereceğim. Nasip olurda başarılı olursam ticari olarak üretime başlayacağım. Sizlerden ricam ürünleri alırken analiz raporlarına bakmanız ve kaliteli firmalardan ürünleri almanızdır. Fiyatı 8 TL den aşağı olan çözeltiler bana güven vermemektedir. Birde bidonların diplerinde katı partiküller varsa o firmayı kullanmamanız ve katı partikülleri ilaç makinesına atmamanız olacaktır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Çinko ve Bor Kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt