PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
BUğdayda eksiklik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 1125564" data-attributes="member: 25346"><p>ömer özelden mesaj atmışşsın yeni gördüm buğdayın baya toporlamış düzelir merak etme bizim burdada tarlnın çukur yerlerin de mibzer tekerinin yükseğe gelip tepsilerin tohumu yurıya açığa attığı yerlerde aynı sorun var ben birsene tarlaya ekim yaparken tarl da deneme yapıyordum çift ekim denemesi mibzerin ayarını yarıya düşürüp 24 kg pehlivan olacağına 12 kg gelecek şekilde ekim yapıyordum aynı yerden değilde hafif kenarından tekrar geçere tohum tarlaya homojen dağılsın diye verime etki edermi diye deneme yaparken tarlanın bir yerinde kavuşurken sırayı karıştırdım </p><p>gittiğim teri bilemedim sonra ekin çıkınca tarlanın ortasında çokseyrek bir mibzer gidimi yer ortaya çıktı 24 kg yerine 12 kg tohum düşmüştü hiç bişey yapmadım o şekil kaldı sonra diğer yerle o yer arasında hiç bir fark yoktu kardeşlenerek kapatmıştı seyrek yer hangisi bilemedim o şekil olmuştu ve buğday pehlivan dı senin kide öyle olur inşallah ... sulama yap diyen arkadaşlar var eğer su lama yapıpta soğuk veya dona denk gelirse daha kötü olursulama yapmayı düşünürsen hava durumunu takip et don tehlikesi olmadığı zaman sulama yap....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 1125564, member: 25346"] ömer özelden mesaj atmışşsın yeni gördüm buğdayın baya toporlamış düzelir merak etme bizim burdada tarlnın çukur yerlerin de mibzer tekerinin yükseğe gelip tepsilerin tohumu yurıya açığa attığı yerlerde aynı sorun var ben birsene tarlaya ekim yaparken tarl da deneme yapıyordum çift ekim denemesi mibzerin ayarını yarıya düşürüp 24 kg pehlivan olacağına 12 kg gelecek şekilde ekim yapıyordum aynı yerden değilde hafif kenarından tekrar geçere tohum tarlaya homojen dağılsın diye verime etki edermi diye deneme yaparken tarlanın bir yerinde kavuşurken sırayı karıştırdım gittiğim teri bilemedim sonra ekin çıkınca tarlanın ortasında çokseyrek bir mibzer gidimi yer ortaya çıktı 24 kg yerine 12 kg tohum düşmüştü hiç bişey yapmadım o şekil kaldı sonra diğer yerle o yer arasında hiç bir fark yoktu kardeşlenerek kapatmıştı seyrek yer hangisi bilemedim o şekil olmuştu ve buğday pehlivan dı senin kide öyle olur inşallah ... sulama yap diyen arkadaşlar var eğer su lama yapıpta soğuk veya dona denk gelirse daha kötü olursulama yapmayı düşünürsen hava durumunu takip et don tehlikesi olmadığı zaman sulama yap.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
BUğdayda eksiklik
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt