PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda GLUTEN değerlerini artırma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Dr.Kimyager" data-source="post: 1364087" data-attributes="member: 87415"><p>Merhaba,</p><p>Gluten bir protein türü olup , bugdayda protein artırımı için Azot beslemesi en önemli faktörlerdendir. Ekim döneminde banda ihtiyacın yüzde 5-20 kadarı kadar azot verilerek başlanmalıdır. Ancak Azotun protein oranına en fazla etki eden dönem kaedeşlenme ve başaklanma dönemidir. Bu dönemde yapılacak azot gübrelemesi sizin protein oranınıza olumlu etki edecektir.</p><p>yapılması gerekenler</p><p>1. Toprak analizi- toprak yapısı , pH , azot miktarı tayini vs ile miktar belirlenmeli</p><p>2. Toprağa analize göre hayvan gübresi veya Leonardit menşeli sıvı humik asit veya leonardit uygulanmalı ( geç etki eder)</p><p>Yine analize göre çinko mangan ve molibden ilavesi yapılabilir. Mangan ve molibden de aşırıya kacılmamalıdır. Molibden eksikliği pek görülmez ülkemizde o yüzden yüzdesi düşük ürünler yeterli olur. Mangan içinde fazlası toksik etki yapabilir. Gübrelerdeki kullanım dozlarına dikkat edilmelidir .yapraktanda çinko mangan molibden beslemesi yapılabilir ilave olarak. Bunlarla birlikte sülfat beslemesininde protein oranını artırdıgına dair çalışmalar mevcuttur.</p><p>3. Ekim sırasında tohum la birlikte tohumun yaklaşık 10 cm e kadar altına azot-fosfor içerikli ( dap olabilir ) uygulanmalı toplam azot ihtiyacın yüzde 5-20 arası gibi</p><p>4. Kardeşlenme döneminde azot uygulaması tek bir kerede veya 2 parca halinde uygulanmalı .en önemli dönem bu dönemdir bu dönemde azot beslemesi ihmal edilmemelidir</p><p>5. Başaklanma/Çiçeklenme döneminde de yapraktan uygulama yapılarak son azot uygulaması ile azot beslemesi bitirilmedir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dr.Kimyager, post: 1364087, member: 87415"] Merhaba, Gluten bir protein türü olup , bugdayda protein artırımı için Azot beslemesi en önemli faktörlerdendir. Ekim döneminde banda ihtiyacın yüzde 5-20 kadarı kadar azot verilerek başlanmalıdır. Ancak Azotun protein oranına en fazla etki eden dönem kaedeşlenme ve başaklanma dönemidir. Bu dönemde yapılacak azot gübrelemesi sizin protein oranınıza olumlu etki edecektir. yapılması gerekenler 1. Toprak analizi- toprak yapısı , pH , azot miktarı tayini vs ile miktar belirlenmeli 2. Toprağa analize göre hayvan gübresi veya Leonardit menşeli sıvı humik asit veya leonardit uygulanmalı ( geç etki eder) Yine analize göre çinko mangan ve molibden ilavesi yapılabilir. Mangan ve molibden de aşırıya kacılmamalıdır. Molibden eksikliği pek görülmez ülkemizde o yüzden yüzdesi düşük ürünler yeterli olur. Mangan içinde fazlası toksik etki yapabilir. Gübrelerdeki kullanım dozlarına dikkat edilmelidir .yapraktanda çinko mangan molibden beslemesi yapılabilir ilave olarak. Bunlarla birlikte sülfat beslemesininde protein oranını artırdıgına dair çalışmalar mevcuttur. 3. Ekim sırasında tohum la birlikte tohumun yaklaşık 10 cm e kadar altına azot-fosfor içerikli ( dap olabilir ) uygulanmalı toplam azot ihtiyacın yüzde 5-20 arası gibi 4. Kardeşlenme döneminde azot uygulaması tek bir kerede veya 2 parca halinde uygulanmalı .en önemli dönem bu dönemdir bu dönemde azot beslemesi ihmal edilmemelidir 5. Başaklanma/Çiçeklenme döneminde de yapraktan uygulama yapılarak son azot uygulaması ile azot beslemesi bitirilmedir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda GLUTEN değerlerini artırma
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt