PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğdayda ve arpa çeşitlerinde çifçi gözlem ve notları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 1051429" data-attributes="member: 25346"><p>arkadaşlar bu zamana dek hayatınız boyunca ektiğniz çeşitleri artı ve eksi yönüyle kısa ve öz şekilde yazın başka arkadaşlara referans olsun </p><p> siftahı ben yapıyorum </p><p> bereketi sizlerden bekliyorum </p><p></p><p> pehlivan :çifçinin sigortası kurakta olsa en az 300 ve üzeri verim garanti yağışta veri tavan yapar </p><p> toprak seçiciliği fazladır proteini düşüktür herkes ektiği için tmo alım yapmadığında değirmencilerin pehlivansa getime dediği çeşit</p><p></p><p> bayraktar 2000 taşa kayaya kırgı tabir edilen yerlere hiç korkmadan ek </p><p> erkenci olduğu için geç dönem bahar yağışları ndan faydalanmaz kuraklığa dayanaklı</p><p> </p><p> karasuna odeska:uç noktada şitdetli kuraklıkve şiddetli soğuğa dayanıklı gübre atmasanda atsanda belli etmeyen nerdesyse gübresis bile verim vercek toprak isteği bakımından da seçici olmayan mütavazi bir okadar da cömert buğday çeşidi</p><p></p><p> subo(macaristan)orjinli:hangi tarlaya nereye ekersen ek rengini döndürmeyen ve protein değerinini asla düşürmeyen kardeşlenmesi aşırı fazla nekadar seyrek okadar kaliteli buğday </p><p> toprak isteği kuvvetli toprak istese de kötü toprakda da aynı kaliteyi çıkarır verimi düşürür</p><p></p><p> midas :çok güçlü çokdeğişik bir çeşit gübreye onarmal reoksiyon veren tarlanın dölek yerlerinde ektra verim yapan toprak isteği seçici ve nekadar bakım okadar kalite diyen bir çeşit sürekli yeşil canlı durup enson başaklanan çeşit </p><p> azotunu az verirsen küser dane hastta aşırı sararır kırmızı değil artık beyaz bir buğday çeşidiniz olmuştur tarla zayıfsa bunu daha çok yapar sürekli yeşil durup geç başaklandığı için süneye ve sama davetiye çıkaran bir çeşit</p><p> </p><p></p><p></p><p> şimdilik bu kadar ARKAŞLARIN başka çeşitlerle konuyu zenginleştirmesini istiyorum </p><p> NOT gözlemler iç anadolu şartların da kuraklığın ve soğuğun en uç yaşandığı kırıkkle keskin ilçesi şarları için dir.........................</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 1051429, member: 25346"] arkadaşlar bu zamana dek hayatınız boyunca ektiğniz çeşitleri artı ve eksi yönüyle kısa ve öz şekilde yazın başka arkadaşlara referans olsun siftahı ben yapıyorum bereketi sizlerden bekliyorum pehlivan :çifçinin sigortası kurakta olsa en az 300 ve üzeri verim garanti yağışta veri tavan yapar toprak seçiciliği fazladır proteini düşüktür herkes ektiği için tmo alım yapmadığında değirmencilerin pehlivansa getime dediği çeşit bayraktar 2000 taşa kayaya kırgı tabir edilen yerlere hiç korkmadan ek erkenci olduğu için geç dönem bahar yağışları ndan faydalanmaz kuraklığa dayanaklı karasuna odeska:uç noktada şitdetli kuraklıkve şiddetli soğuğa dayanıklı gübre atmasanda atsanda belli etmeyen nerdesyse gübresis bile verim vercek toprak isteği bakımından da seçici olmayan mütavazi bir okadar da cömert buğday çeşidi subo(macaristan)orjinli:hangi tarlaya nereye ekersen ek rengini döndürmeyen ve protein değerinini asla düşürmeyen kardeşlenmesi aşırı fazla nekadar seyrek okadar kaliteli buğday toprak isteği kuvvetli toprak istese de kötü toprakda da aynı kaliteyi çıkarır verimi düşürür midas :çok güçlü çokdeğişik bir çeşit gübreye onarmal reoksiyon veren tarlanın dölek yerlerinde ektra verim yapan toprak isteği seçici ve nekadar bakım okadar kalite diyen bir çeşit sürekli yeşil canlı durup enson başaklanan çeşit azotunu az verirsen küser dane hastta aşırı sararır kırmızı değil artık beyaz bir buğday çeşidiniz olmuştur tarla zayıfsa bunu daha çok yapar sürekli yeşil durup geç başaklandığı için süneye ve sama davetiye çıkaran bir çeşit şimdilik bu kadar ARKAŞLARIN başka çeşitlerle konuyu zenginleştirmesini istiyorum NOT gözlemler iç anadolu şartların da kuraklığın ve soğuğun en uç yaşandığı kırıkkle keskin ilçesi şarları için dir......................... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğdayda ve arpa çeşitlerinde çifçi gözlem ve notları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt