PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Bugdayda verim artışı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sarikentliyiz" data-source="post: 1249934" data-attributes="member: 22934"><p>Bende bu yil gelecek sene ekecegim tarlalari simdiden surdum.Malum kuraklik etkisini en aza indirmek icin tarlanin daha fazla su tutmasi icin bu sene boyle yaptim.Hem saplar toprak altinda kaldi.Cizeli olan komsularimizda cizelle surum yaptilar.Cizelik avantaji pulluga gore daha guzel ve duz tarla islemesi yapiyor.Fakat sap saman artiklari toprak yuzeyinde kaliyor.Dezavantaji ise tarlada yabanci ot sorunu oluyor.Egerki pulluk iyi batiyorsa cizelle hic ugrasmayin.Hem temiz bir tarla elde etmis olursunuz hemde saplar ve diger artiklar kisin nemden curuyup topraga karisir.Baharinda kazayagi tirmik cekersiniz.Yada tarlayi bos birakacaginiza kirmizi mercimek ekebilirsiniz.Hepsini ekmeseniz bile kucuk bi tarlayi subat ayinda kirmizi mercimek ekerek ek gelir elde edebilirsiniz.Banka borcum bitince bugday ekmeyi tamamen birakip kirmizi mercimege ve nohuta yonelecegim.Bugdaya gore masrafi az destegi cok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sarikentliyiz, post: 1249934, member: 22934"] Bende bu yil gelecek sene ekecegim tarlalari simdiden surdum.Malum kuraklik etkisini en aza indirmek icin tarlanin daha fazla su tutmasi icin bu sene boyle yaptim.Hem saplar toprak altinda kaldi.Cizeli olan komsularimizda cizelle surum yaptilar.Cizelik avantaji pulluga gore daha guzel ve duz tarla islemesi yapiyor.Fakat sap saman artiklari toprak yuzeyinde kaliyor.Dezavantaji ise tarlada yabanci ot sorunu oluyor.Egerki pulluk iyi batiyorsa cizelle hic ugrasmayin.Hem temiz bir tarla elde etmis olursunuz hemde saplar ve diger artiklar kisin nemden curuyup topraga karisir.Baharinda kazayagi tirmik cekersiniz.Yada tarlayi bos birakacaginiza kirmizi mercimek ekebilirsiniz.Hepsini ekmeseniz bile kucuk bi tarlayi subat ayinda kirmizi mercimek ekerek ek gelir elde edebilirsiniz.Banka borcum bitince bugday ekmeyi tamamen birakip kirmizi mercimege ve nohuta yonelecegim.Bugdaya gore masrafi az destegi cok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Bugdayda verim artışı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt