PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Zengin Bant Azot Kullanımı Hakkında...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 914551" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Buğdayda Zengin Bant Azot Kullanımı Hakkında...</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Nitratın yanlış tercih olduğu konusuna şüphesiz bende katılıyorum. Neden tercihin bu yönde olduğunuda anlamış değilim. Sizin belirttiğiniz kayıpların olaması doğal kaldı ki hiç kayıp olmasada ortalama verimden 100-200 kg fazla vede 18-20 civarlarında protein değerini yakalamak bana olacak gibi gelmiyor.</p><p></p><p>Deneme yapıldığını ve bahsettiğim rakamlara ulaşıldığını söylediler. </p><p></p><p></p><p></p><p>Muhtemelen aynı projede çalışan kişiden bahsediyoruz.</p><p></p><p></p><p></p><p>Yaklaşık maliyet 35tl/da. Bence her halükarda kurtarır. Çünkü 35 tl maliyet karşılığında 40 kg verim fazlası ( tabi burada kalitede de artış olacaktır ) kar olarak geri dönecek. Atılan miktardaki gübre bu getiriyi sağlar fakat itirazım bu gübrenin daha etkin kullanılabilmesi varken tavsiye edilen yolun yanlış olduğuna.</p><p></p><p>Ayçiçek yerine 22kg DAP, sıvı yaprak gübrelemesi, kardeşlemede 20 kg 26CAN, ilk suda ( sapa kalkma ) 12kg civarı 33lük, ikinci suda ( başakta çiçeklenme sonunda ) 7-8 kg 33 lük. Belki son sudaki azot miktarı artırılsa daha iyi olacaktır elbette ama bence azda sayılmaz. Sonuç ortalama verimde yakaladığım protein 13-13,5...</p><p></p><p>Ama söylenen 18-20 li proteinler bana anlatıldığı kadarıyla nasıl oluyor ben anlamıyorum.</p><p></p><p>Bu sebeple yapan gören varmı diye sormak istedim.</p><p></p><p>Not : İşlerim nedeni ile açtığım başlığa ilgisiz kalmış gibi oldum. Ancak dönüp bir şeyler yazabildim kusura bakmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 914551, member: 20560"] [b]Ynt: Buğdayda Zengin Bant Azot Kullanımı Hakkında...[/b] Nitratın yanlış tercih olduğu konusuna şüphesiz bende katılıyorum. Neden tercihin bu yönde olduğunuda anlamış değilim. Sizin belirttiğiniz kayıpların olaması doğal kaldı ki hiç kayıp olmasada ortalama verimden 100-200 kg fazla vede 18-20 civarlarında protein değerini yakalamak bana olacak gibi gelmiyor. Deneme yapıldığını ve bahsettiğim rakamlara ulaşıldığını söylediler. Muhtemelen aynı projede çalışan kişiden bahsediyoruz. Yaklaşık maliyet 35tl/da. Bence her halükarda kurtarır. Çünkü 35 tl maliyet karşılığında 40 kg verim fazlası ( tabi burada kalitede de artış olacaktır ) kar olarak geri dönecek. Atılan miktardaki gübre bu getiriyi sağlar fakat itirazım bu gübrenin daha etkin kullanılabilmesi varken tavsiye edilen yolun yanlış olduğuna. Ayçiçek yerine 22kg DAP, sıvı yaprak gübrelemesi, kardeşlemede 20 kg 26CAN, ilk suda ( sapa kalkma ) 12kg civarı 33lük, ikinci suda ( başakta çiçeklenme sonunda ) 7-8 kg 33 lük. Belki son sudaki azot miktarı artırılsa daha iyi olacaktır elbette ama bence azda sayılmaz. Sonuç ortalama verimde yakaladığım protein 13-13,5... Ama söylenen 18-20 li proteinler bana anlatıldığı kadarıyla nasıl oluyor ben anlamıyorum. Bu sebeple yapan gören varmı diye sormak istedim. Not : İşlerim nedeni ile açtığım başlığa ilgisiz kalmış gibi oldum. Ancak dönüp bir şeyler yazabildim kusura bakmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda Zengin Bant Azot Kullanımı Hakkında...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt