PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğdaydaki sarılık ne olabilir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="azoxystrobin" data-source="post: 947166" data-attributes="member: 58522"><p><strong>Ynt: buğdaydaki sarılık ne olabilir</strong></p><p></p><p></p><p>3 ilaç birden karıştırmak, bu tür riskleri göze almak demektir.Genesi buğday ekmedim, ektirmedim, deneyimlemedim.Fakat netten görebildiğim orta-erkenci bir çeşit.Bu kadar sarılık genetik olarak normal birşey değil.Zaten alt yapraklardaki sarılık durumu gösteriyor.</p><p>Kısaca, kullandığınız ilaçlar bitkiye ağır gelmiş.Harmony extra ve Terdok birbirine normalde karışımı tavsiye edilmeyen kimyasallara sahip.Fakat çoğu çiftçi bu ilaçları karıştırıyor(Mustang, Arrat, Magnolia vs + Ucuz yulaf ilaçları).Normalde karışabilenler fenoxaprop-p-ethyl etken maddeli Ralon, Avestar vs gibi ilaçlar olmalı.Bir de üstüne fungusit karıştırmanız olayı iyice körüklemiş.</p><p>Sonuç, 10 gün sonra düzelme göreceksiniz.Fakat arada geçen bu 10 gün bitkiye enerji kaybı yaratacak ve verimi etkileyecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="azoxystrobin, post: 947166, member: 58522"] [b]Ynt: buğdaydaki sarılık ne olabilir[/b] 3 ilaç birden karıştırmak, bu tür riskleri göze almak demektir.Genesi buğday ekmedim, ektirmedim, deneyimlemedim.Fakat netten görebildiğim orta-erkenci bir çeşit.Bu kadar sarılık genetik olarak normal birşey değil.Zaten alt yapraklardaki sarılık durumu gösteriyor. Kısaca, kullandığınız ilaçlar bitkiye ağır gelmiş.Harmony extra ve Terdok birbirine normalde karışımı tavsiye edilmeyen kimyasallara sahip.Fakat çoğu çiftçi bu ilaçları karıştırıyor(Mustang, Arrat, Magnolia vs + Ucuz yulaf ilaçları).Normalde karışabilenler fenoxaprop-p-ethyl etken maddeli Ralon, Avestar vs gibi ilaçlar olmalı.Bir de üstüne fungusit karıştırmanız olayı iyice körüklemiş. Sonuç, 10 gün sonra düzelme göreceksiniz.Fakat arada geçen bu 10 gün bitkiye enerji kaybı yaratacak ve verimi etkileyecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
buğdaydaki sarılık ne olabilir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt